Filmmor, Filmmor Kadın Filmleri Festivali’ni düzenleyen Filmmor Kadın Kooperatifi’nde 2016-2020 yılları arasında çalışmış olan 13 kadın+nın  ayrımcılık ve şiddete maruz kaldıklarını açıklamasının ardından bir metin yayımlayarak kapanma kararı aldığını duyurdu. Açıklamada “10 Şubat’tan beri dayatılan söz söyleme mecburiyetini de dijital ‘cadı mahkemelerini’ de reddediyoruz” denildi.

Filmmor’dan yapılan açıklama şöyle:

“10 Şubat’tan beri dayatılan söz söyleme mecburiyetini de dijital ‘cadı mahkemelerini’ de reddediyoruz. Çünkü feminist hukuk ve kooperatif dahilinde herhangi bir gündem, itiraz, talep, mekanizma söz konusu olmaksızın sanal ortamda örgütlenen bu ‘kavga’ bizim kavgamız değil.

Bu nefret ikliminin parçası olmamak için Filmmor’u kapatma kararı aldık. Kooperatifin tüm mali ve idari belgelerini açık hale getireceğimiz tasfiye işlemleri ile birlikte, kişisel hak arama sürecini resmi mahkemelerde devam ettireceğiz.

19 yıl süren bu yolculuğu mümkün kılan yol arkadaşlarımıza böyle veda etmek istemezdik ama kurumlar, kişiler gelir geçer, düş sürer.

Yeter ki iyilik, sağlık, esenlik olsun.”

Ne olmuştu?

2016-2020 yılları arasında çeşitli dönemlerde Filmmor Kadın Kooperatifi’nde çalışan 13 kadın+, “Filmmor’dan Ayrılan Kadın+lar” adı altında bir araya gelerek, Filmmor’un koordinasyonunu yürüten Melek (Özman) Elhan, Ülkü Songül Özman ve Hülya Uğur Tanrıöver tarafından ayrımcılık ve şiddete maruz bırakıldıklarını açıklamıştı.