İstanbul Billboard Festivali, Kopenhag’daki Danimarka Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi ve İstanbul’daki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden seçilmiş 115 Türk, Faslı ve İskandinav çağdaş kadın sanatçıyı İstanbul’un halka açık alanında bir araya getirecek. Reklam panoları 5-18 Ekim tarihleri arasında toplumsal cinsiyet sorunları hakkında farkındalık yaratmak ve çağdaş sanatı tüm cinsiyetlerden ve yaşlardan daha geniş bir kitleye ulaştırmak amacıyla kadın sanatçıların fotografik görüntüleri ile dolu olacak.

Danimarkalı görsel sanatçı Hanne Lise Thomsen tarafından geliştirilen ve iki hafta sürecek olan Billboard projesi, dünya çapında birçok şehrin sokaklarına hakim olan reklamcılıktan daha belirgin, çok farklı hikayeler ve görüntüler için halka açık bir yer sağlayacak.

Kadınlara kendilerini kendi terimleriyle ifade etme fırsatı veren ve şehri herkes için daha açık ve yaratıcı bir yer haline getirecek olan festival; kültürler arasında köprüler kurmayı, cinsiyet ve kimlik hakkındaki fikirleri sorgulatmayı amaçlıyor.