Türk tarihinin gelmiş geçmiş en büyük seslerinden biri olan Tanju Okan için besteler Urla’da yarışacak.


Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuvarı Müzik Bölümü Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Ana Sanat Dalı Başkanlığı işbirliği ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü’nün medya sponsorluğunda  “ Tanju Okan 3. Pop Müzik Beste Yarışması ”düzenlenecek.


TRT Türk Pop Müziği Repertuarı’nı geliştirmek, bestecileri ve söz yazarlarını nitelikli yeni eserler vermeye teşvik etmek, eserlerinin tanıtılmasına katkıda bulunmak ve yeni bestecilerin yetişmesini sağlamak ve üniversite gençliğini müzik alanında çalışmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmanın son başvuru tarihi 7 Ağustos 2018. Yarışmanın finali ise Urla’nın kurtuluş günü olan 12 Eylül 2018 tarihinde olacak.


Eserlerin tamamen pop müzik anlayışı ve tarzında bestelenmesi, eserlerin süresinin 4:30 dakikayı geçmeyecek ve yarışmaya katılacak eserlerin daha önce hiçbir yerde plak, kaset, CD ve benzeri şekilde ayrıca dijital ortamda yayınlanmamış, ayrıca benzeri yarışmalarda ödül veya mansiyon almamış olması şeklinde katılımlar kabul edilecek.


Beste Yarışması’nda birinci 12.500 TL ödülü almaya hak kazanırken, finalistler ise 1.250 TL mansiyon ödülüne sahip olacaklar.


Yarışmaya katılmak isteyen besteciler, başvuruyla ilgili detaylı bilgileri [email protected],    www.urla.bel.tr adreslerinden veya Yarışma Büro Sekreterliği - Urla Belediye Başkanlığı/Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden öğrenebilirler. İletişim: 0(232)754 10 88  (İç Hat: 140-128)