Konak Belediyesi, İnogar Kooperatifi ve İhtiyaç Haritası Kooperatifi arasında imzalanan yeni protokol, kentin sosyal kalkınma sürecine yeni bir soluk getirdi. “Toplum Kalkınması Programlarında İşbirliği Protokolü” adıyla düzenlenen anlaşma, hem yerelde hem de uluslararası düzeyde fark yaratacak projelerin önünü açmayı hedefliyor.

İmza törenine Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İhtiyaç Haritası Kurucu Ortakları Mert Fırat ve Dr. Ali Ercan Özgür, İnogar Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarıca ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Soyfidan katıldı. Protokolle birlikte yoksullukla mücadeleden afet yönetimine, eğitimden kadın ve çocukların güçlendirilmesine kadar geniş bir yelpazede ortak çalışmalar yapılacak.

“Konak için ortak çalışmalar yapmanın heyecanı içindeyiz”

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, imza töreninde yaptığı konuşmada dayanışma ve üretim kültürünün önemine vurgu yaptı. Protokolün kentteki dezavantajlı grupların ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi çözümler geliştireceğini belirten Mutlu, uzun yıllardır birlikte çalıştığı yaratıcı ekiple Konak için yeni projelere imza atmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Başkan Tugay gençlerle Cumhuriyet coşkusunu paylaştı
Başkan Tugay gençlerle Cumhuriyet coşkusunu paylaştı
İçeriği Görüntüle

Başkan Mutlu, “Bu protokol kuşkusuz çok önemli. Uzun süredir birlikte çalıştığımız üretken ve yaratıcı bir ekiple Konak için yeni işler yapmanın heyecanı içindeyiz. Bu ekip her zor dönemde halkın yanında olmayı, zorlukları kolaylaştırmayı başardı. Uluslararası arenada da varlık göstermeleri gurur verici. Konak’ta daha güçlü, daha adil ve daha üretken bir gelecek için iş yapmaya ve birlikte üretmeye devam edeceğiz,” dedi.

Yenilikçi çözümlerle daha güçlü bir kent vizyonu

Protokol kapsamında, Konak Belediyesi ile kooperatifler arasında ortak bir vizyon belirlendi. Bu vizyon; kentte sosyal adaleti güçlendirmek, kadın ve gençlerin üretim süreçlerine katılımını artırmak, çevre dostu uygulamaları teşvik etmek ve kültürel çeşitliliği desteklemek üzerine kurulu.

Belediye bünyesinde yürütülecek çalışmalar, sadece yerel sınırlarla kalmayacak; İzmir’in uluslararası alandaki görünürlüğünü artıracak projelere de zemin hazırlayacak. Özellikle toplumsal dayanışma, afet yönetimi ve kültür-sanat alanlarında uygulanacak projeler, sosyal girişimcilik modelini yaygınlaştıracak.

Konak’tan Anlamlı Işbirliği (3)

“İzmir’e kattıklarınız ilham verici”

İhtiyaç Haritası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Ercan Özgür, konuşmasında Başkan Mutlu’nun kente kattığı vizyonun ilham verici olduğunu söyledi. “İzmir’e kattıklarınız ilham verici. Hep ilerici fikirler peşinde oldunuz, şimdi bu fikirlerin Konak’ta hayat bulduğunu görmek çok güzel,” diyen Özgür, işbirliği sayesinde Konak’tan dünyaya uzanacak sosyal projeler üretileceğini vurguladı.

“Biz kültür ve teknoloji tarafındaki sosyal girişimciliği temsil ediyoruz. İhtiyaç Haritası ve İnogar olarak gönüllü sosyal sermaye ile geliştirilebilecek her şey için buradayız. Birlikte dünyaya açılmayı hedefliyoruz. Konak’ta, uluslararası vizyonu olan işbirlikleri kurmayı planlıyoruz,” diye ekledi.

“Konak, sizinle birlikte aradığı hizmetle buluşacak”

Başarılı oyuncu ve İhtiyaç Haritası Kurucu Ortağı Mert Fırat, konuşmasında Konak’ın potansiyeline dikkat çekti. İnogar ve İhtiyaç Haritası kooperatiflerinin kapasitesinin Konak Belediyesi’nin kapsayıcı vizyonuyla birleşmesinin dünyaya açılacak güçlü bir sinerji yaratacağını söyledi.

Fırat, geçmişte “Bir Kira, Bir Yuva” gibi projelerde Başkan Mutlu’yla yürüttükleri başarılı çalışmalara atıfta bulunarak, “Konak’ın bilinirliği artık Türkiye sınırlarını aşmış durumda. Konak sizinle birlikte aradığı hizmetle buluşacak. İnogar yapısı, gönüllülerin ufkunu açan ve dünyaya bakışını değiştiren projeler geliştiriyor. İhtiyaç Haritası da ‘Bir Kira, Bir Yuva’ gibi uluslararası alanda tanınmış projelere imza attı. İzmir’den sosyal girişimleri kapsamak, belediyemizin de bu sürece köprü olması çok değerli. Sizin öncülüğünüzde birlikte yeni projelere adım atacağız,” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Bülteni