Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel cephesi arasında yaşanan kriz, CHP Genel Merkezi’nde önceki gün yaşanan polis müdahalesinin ardından yeni bir boyuta taşındı.

Mahkemenin verdiği “mutlak butlan” kararıyla yeniden genel başkanlık görevine dönen Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde yaşanan olayların ardından ilk kez açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu’nun değerlendirmeleri, kendisine yakınlığıyla bilinen gazeteci Barış Yarkadaş tarafından canlı yayında aktarıldı.

CHP’de günlerdir süren gerilim, polis müdahalesiyle birlikte parti tarihinin en sert iç krizlerinden biri olarak yorumlanıyor.

“Parti tarihinde ilk kez yaşandı”

Kılıçdaroğlu’nun, kendisini ziyaret eden milletvekillerine yaptığı değerlendirmede CHP tarihinde benzeri görülmemiş bir tablo yaşandığını söylediği aktarıldı.

Kılıçdaroğlu’nun şu ifadeleri kullandığı belirtildi:

“CHP tarihinde ilk kez milletvekilleri, PM üyeleri ve YDK üyelerimiz parti binamıza alınmadı. Bundan daha kötü ne olabilirdi?”

CHP’li Çağatay Güç’ten polis müdahalesine tepki: 'Bu kara lekeyi kabul etmiyoruz'
CHP’li Çağatay Güç’ten polis müdahalesine tepki: 'Bu kara lekeyi kabul etmiyoruz'
İçeriği Görüntüle

Bu sözlerin ardından parti içindeki tartışmaların daha da büyümesi beklenirken, CHP kulislerinde “uzlaşma kapısı tamamen kapanıyor mu?” sorusu gündeme geldi.

“Biz uzlaşma yolu aradık”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarında dikkat çeken bir diğer başlık ise “uzlaşma” vurgusu oldu. Eski CHP liderinin, yaşanan süreç boyunca ortak karar alma zemini oluşturmak istediklerini savunduğu ifade edildi.

Kılıçdaroğlu’nun değerlendirmesinde şu ifadelerin yer aldığı aktarıldı:

“Biz sonuna kadar uzlaşma yolu aradık. Birlikte karar verme yolu aradık. Ancak tüm bu çabamız arkadaşlarımız tarafından karşılıksız bırakıldı.”

Kılıçdaroğlu’nun ayrıca ortaya çıkan tablo nedeniyle rahatsız olduğunu söylediği ancak yaşanan süreçten kendi ekibini sorumlu tutmadığı belirtildi.

Polis müdahalesi CHP’de kırılma yarattı

CHP Genel Merkezi’nde yaşanan olaylar, parti tabanında da büyük yankı uyandırdı. Önceki gün sabah saatlerinde çevik kuvvet ekipleri Genel Merkez çevresinde geniş güvenlik önlemleri almış, otopark girişindeki zincir ve kapılar kırılarak binaya müdahale edilmişti.

Müdahale sırasında biber gazı ve göz yaşartıcı kapsül kullanıldığı öne sürülürken, olayların ardından çok sayıda milletvekili ve partili binadan ayrılarak TBMM’ye yürümüştü. Yaşanan görüntüler, sosyal medyada geniş yankı uyandırırken birçok CHP’li isim sert açıklamalarda bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan “sükunet” çağrısı

Tüm gerilime rağmen Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarında dikkat çeken başlıklardan biri de “sükunet” çağrısı oldu.

Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerine ve parti örgütlerine yönelik olarak, “Lütfen parti örgütlerimize, vatandaşlarımıza ve üyelerimize sükunet çağrısı yapın” dediği aktarıldı.

Ayrıca dışarıda yapılacak açıklamalarda kırıcı bir dil kullanılmaması gerektiğini söylediği belirtilen Kılıçdaroğlu’nun, “Yapıcı olun” mesajı verdiği ifade edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ