CHP Genel Merkezi’nde yaşanan gerilim ve polis müdahalesi siyasette yankı uyandırmaya devam ediyor. CHP’li Çağatay Güç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla yaşananlara sert tepki gösterdi.
Genel Merkez’in üçüncü katından paylaşım yaptığını belirten Güç, yaşanan müdahaleyi “demokrasi tarihine kara leke” olarak nitelendirdi.
“Bu kara lekeyi asla kabul etmiyoruz”
Çağatay Güç açıklamasında, CHP Genel Merkezi’ne yönelik müdahalenin kabul edilemez olduğunu söyledi. “Ülkemiz için bu kara lekeyi asla kabul etmiyoruz” diyen Güç, AKP iktidarını hedef alan ifadeler kullandı.
Güç, “AKP zihniyeti bitmiştir. Bu ülkeyi yeniden kazanacağız. Milletimizle birlikte bu zorbalardan kurtulacağız” dedi.
“Genel Merkez’e gaz sıka sıka girdiler”
CHP Genel Merkezi’nde yaşananlara ilişkin dikkat çeken ifadeler kullanan Güç, polis müdahalesinin demokrasi adına büyük bir kırılma olduğunu savundu.
“Genel Merkez, 3. kattayız. Demokrasi tarihinde böyle bir kara leke olmamıştır” diyen Güç, şu ifadeleri kullandı:
“Koskoca Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Merkezi’ne gaz sıka sıka giriyorlar. Bu asla kabul edilebilir bir şey değil.”
“Çocuklarımız ve gençlerimiz için kaygı verici”
Yaşananların toplum üzerinde derin etkiler bırakacağını belirten Güç, özellikle gençler ve çocuklar açısından sürecin kaygı verici olduğunu ifade etti.
“Bu çocuklarımız için, kadınlarımız için, gençlerimiz için aşırı derecede üzücü ve geleceği kaygılandıran bir müdahaledir” diyen Güç, demokrasiye sahip çıkma çağrısı yaptı.
“Mücadelemize devam edeceğiz”
Açıklamasının sonunda CHP örgütlerine ve destekçilerine seslenen Çağatay Güç, mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.
“Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferleri olarak mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz” ifadelerini kullanan Güç’ün açıklaması, sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.





