İzmir’in Kemalpaşa ilçesi Bağyurdu Sanayi Sitesi’nde bir oto tamircide çıkan yangın paniğe neden oldu. Kısa sürede büyüyen alevler çevredeki iş yerleri ve araçlara sıçradı. Yangın, İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla yaklaşık bir buçuk saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alındı.

Alevler kısa sürede yayıldı

Yangın dün akşam saat 22.30 sıralarında başladı. Oto tamircide çıkan yangın kısa sürede büyüyerek sanayi sitesindeki diğer iş yerlerine ve park halindeki araçlara sıçradı. Bölgeden yükselen dumanlar çevrede endişeye yol açarken, ihbar üzerine itfaiye ekipleri hızla olay yerine sevk edildi.

07.09.2025 C3Cdaf9B 56B6 4B6C A6Db Da87A1668375

8 araç ve 25 personel müdahale etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, 8 araç ve 25 personelle yangına müdahale etti. Yaklaşık 1,5 saat süren çalışmalar sonunda alevler kontrol altına alındı. Yangın sırasında çevrede güvenlik önlemleri alınırken, site esnafı da endişeyle ekiplerin mücadelesini izledi.

7 işyeri ve 3 araç zarar gördü

Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, sanayi sitesinde bulunan 7 işyeri ve 3 araç yangından etkilendi. Maddi hasar oluşan iş yerlerinde soğutma çalışmaları uzun süre devam etti.

7 Eylül 2025 İzmir elektrik kesintisi: Gediz Elektrik ilçelerde planlı kesinti yapacak
7 Eylül 2025 İzmir elektrik kesintisi: Gediz Elektrik ilçelerde planlı kesinti yapacak
İçeriği Görüntüle

Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatılırken, polis ve itfaiye ekipleri detaylı araştırma yapıyor.

Kaynak: Haber Bülteni