Basketbol Süper Ligi'nde kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren Karşıyaka, sezon öncesi Mike Moore ve Chris Chiozza transferlerini tamamladı. Henüz ana sponsoru olmamasına rağmen, anlaşma sağlanan bilet firmasından gelen kaynakla transfer yasağını kaldıran Karşıyaka, kadrosunda eksiklikler olan bölgeleri takviye etmeye devam ediyor.
Mike Moore kadroda
Mike Moore, son olarak Belçika’nın Antwerp Giants takımında forma giymişti. 31 yaşındaki uzun forvet, kariyerinde birçok farklı kulüpte oynadı. Moore’un önceki yıllarda formasını giydiği takımlar arasında Cestistica Civitavecchia, Svendborg Rabbits, Roso Radom, Körmend, Granada, Iraklis Thessaloniki ve Sporting gibi kulüpler yer alıyor. Karşıyaka, Moore’u kadrosuna katarak, yeni sezonda daha güçlü bir takım oluşturmayı hedefliyor.
Chris Chiozza da yolda
Karşıyaka, Chris Chiozza transferini de gerçekleştirdi. 30 yaşındaki guard, geçtiğimiz sezon Manisa Basket forması giymişti. Chiozza’nın transferi, Karşıyaka yönetimi tarafından yakında resmen duyurulacak. Bu transferle birlikte, Karşıyaka dış saha oyuncusu konusunda önemli bir takviye yapmış oldu.
İç transferde yenilikler
Yeni sezona güçlü bir kadro ile girmeyi hedefleyen Karşıyaka, iç transferde de önemli adımlar attı. Mert Celep ile yeniden anlaşan Karşıyaka, eski oyuncuları Egemen Güven, Samet Geyik ve Ege Özçelik’i de kadrosuna katarak, takımın gücünü artırdı. Ayrıca, Faruk Beşok’un antrenörlük görevine getirilmesiyle birlikte, Karşıyaka'nın hedefleri daha da büyüdü. Beşok, geçtiğimiz yıl Trabzonspor'da Türkiye Basketbol Ligi'nde şampiyonluk yaşamıştı.