İzmir'in merkez ilçesi Konak'ta, günün her saati yoğun olan Gaziler Caddesi'nde yaşanan olay, "bu kadarına da pes" dedirtti. Bir ticari taksi şoförü, trafik ışıklarında oluşan araç kuyruğunda beklememek için akıl almaz bir yönteme başvurdu. Diğer sürücülerin şaşkın bakışları arasında direksiyonu kıran taksici, aracını kırmızı ışıkta bekleyen araçların yanından, doğrudan kaldırıma çıkardı. Yayaların can güvenliğini hiçe sayan bu tehlikeli manevra, trafik kurallarının ve insan hayatının ne denli hiçe sayıldığının acı bir kanıtı oldu. Araç kamerasının kaydettiği görüntülerde, taksinin pervasızca kaldırımda ilerlemesi net bir şekilde görülüyor.

Konyaspor, Kasımpaşa maçına moralli hazırlanıyor
Konyaspor, Kasımpaşa maçına moralli hazırlanıyor
İçeriği Görüntüle

Yaya canını zor kurtardı

Taksicinin bu sorumsuz hareketi, neredeyse bir faciaya neden oluyordu. Kaldırımda yaklaşık 20 metre boyunca hızla ilerleyen ticari taksi, o esnada kaldırımda yürümekte olan bir yaya ile burun buruna geldi. Üzerine doğru gelen aracı son anda fark eden yaya, panikle kendini yola atarak ezilmekten son anda kurtuldu. Yayaların güvenli bir şekilde yürümesi için ayrılmış olan kaldırımı bir yarış pisti gibi kullanan taksi şoförünün bu anları, hem bir başka sürücünün araç kamerasına hem de çevredeki vatandaşların cep telefonlarına yansıdı. Görüntülerde, yayanın yaşadığı korku ve şaşkınlık açıkça görülürken, taksicinin hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etmesi tepkileri daha da artırdı.

Hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etti

Kaldırım üzerinde yaklaşık 20 metrelik tehlikeli bir seyrin ardından, kırmızı ışığı ve trafik yoğunluğunu atlatmayı başaran taksi şoförü, ilk ara sokağa dönerek gözden kayboldu. Ne arkasında bıraktığı tehlikeyi ne de korkuttuğu yayayı umursamayan şoförün bu vurdumduymazlığı, "trafik magandalığı" olarak nitelendirildi. Yaşanan bu olay, sadece bir trafik kuralı ihlali olmanın ötesinde, toplumsal duyarsızlığın ve "bana bir şey olmaz" anlayışının ne kadar tehlikeli boyutlara ulaşabildiğini de gösterdi.

Kaynak: AA