TIR şoförü Okan Şişer, olay anını şu sözlerle dile getirdi: "Akşam perdeleri kapatmış TIR'ın içinde yatıyordum. Her şey sadece 5 dakika içerisinde oldu. Perdeleri açtığımda insan boyu kadar suyla karşılaştım. İçerdeki araçlar yüzüyordu. Dere yatağından şiddetli bir su akışı vardı. Hemen kendimi kurtarmak için harekete geçtim. İçeride iki TIR şoförü daha vardı, onları uyararak kaçmalarını söyledim. Kendi aracımla manevra yaparak çıktım. Eğer 5 dakika geç kalsaydım, sel sularına kapılabilirdim. Can kurtarma ekipleri ve dalgıçlar olay yerine geldi. Güvenli bir bölgeye çıkarak geceyi orada geçirdim. Akşam mahsur kalanlar vardı, bazı insanlar kafenin çatısına sığınmıştı. Gerçekten korkunç bir felaket yaşadım."

Selin Etkileri Sabah Işıklarıyla Azalmaya Başladı

Akşam ve gece saatlerinde meydana gelen yoğun selin ardından sabahın ilk ışıklarıyla sular çekilmeye başladı. Kurtarma ekiplerinin ve yetkililerin bölgedeki çalışmaları ise hız kesmeden devam ediyor. Yağışın getirdiği bu felaket, İstanbul'da dikkat çeken bir doğal olay oldu. Gece boyunca etkili olan şiddetli yağışın ardından, bölge sakinleri ve yetkililer hasarın boyutunu değerlendirmeye çalışıyor.

İstanbul'da meydana gelen bu olay, hava koşullarının ani değişikliklerinin ne denli risk taşıdığını bir kez daha gösterdi. Yetkililer, benzer felaketlerin yaşanmaması için önleyici tedbirlerin alınması gerektiğini vurguluyorlar.

Kaynak: DHA