İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinin açıklarında, Marmara Denizi'nde saat 23.36'da yerin 8.16 kilometre derinliğinde 4.0 (Kandilli : 4.2) büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul'da hissedildi. AFAD'ın verilerine göre, deprem saat 23.36'da yerin 8.16 kilometre derinliğinde ve 4.0 büyüklüğünde gerçekleşti. Deprem Bandırma, Balıkesir, İzmit, Tekirdağ ve Bursa'dan da hissedildi.
VALİ DAVUT GÜL'DEN AÇIKLAMA: BİR OLUMSUZLUK YOK
Deprem sonrası İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabı üzerinden olumsuz bire gelişme olmadığı yönünde bir açıklamada bulundu. Gül'ün paylaşımı şu şekilde: "AFAD verilerine göre, Marmara Denizi Büyükçekmece’de 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Şu ana kadar bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun.
NACİ GÖRÜR: DEPREM, KIRILMASI MUHTEMEL KUMBURGAZ FAYI ÜZERİNDE
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Görür, "Silivri-Büyükçekmece arasında 4,2 deprem oldu. Bu deprem kırılması muhtemel Kumburgaz Fayı üzerinde. 23 Nisan'dan beri bu fayda küçük stres alanı değişimleri devam ediyor. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.