Her sabah gözümüzü "Her gün taze bir başlangıçtır" diyerek açarız.
Ancak ülke siyasetindeki sonu gelmeyen iddialar ve de buna bağlı olarak yaşanan ekonomik krizler bu güzel ve içten gelen tüm düşüncelerimizin ve de temennilerimizin üzerini bir sis perdesi gibi kaplar.
Hep aynı sızlanışların ağırlığı nedeniyle üstümüze çöken o sis perdesini aralayıp bir türlü rahatlayamayız.
Her gün bir "hasret" ve bir "kasvet" yaşarız. Ülke ekonomisi maalesef siyasetimizdeki iç çekişmeler nedeniyle hep bir başka sabaha sarkar.
Hangi birinden başlayacağız ki? Silivri cezaevinin önünde tutuklu Belediye Başkanlarının ailelerinin hasret bekleyişi hangimizin içini sızlatmıyor? Tutuklu gazeteciler neden vatandaşın haber alma özgürlüğünün önüne geçiyor? Kim sokağa çıkıp hakkını arasa hep "yasaklar" engeline takılıyor. İşte öğretmenlerin eylemleri, Madencilerin yürüyüşleri ve diğerleri.
Emekliye olacak? 8 Bin liralık zam beklentisinin, 6 bin liraya düşürülmesi bir hasretin hüsrana dönüştürülmesi değil mi? Acı gerçekler : Önce kira, sonra geçim ... Basit bir hesapla her 100 TL'nin yüzde 39'u kiraya gidiyor. Dolayısı ile kira büyüdükçe tencere küçülüyor, bayram tatilleri suya düşüyor.
Vatandaş "Hak, hukuk, adalet" diyerek, bunun çaresinin sandıkta olduğunu, dolayısı ile bir an önce seçim istiyor.
***
İç siyasetteki durum gibi dış siyasette de durum pek iç açıcı değil. ABD Başkanı her gittiği ortamda "patron benim" diyerek mesajlarını malum hedeflere yollamaya devam ediyor. İsrail'i bir maşa gibi kullanıp Ortadoğu'yu dizayn etmeye çalışıyor.
Malum, spor dostu, düşmanı sahalarda buluşturan önemli bir güç. Özellikle Dünya Futbol Şampiyonaları bunun en büyük örneği. İşte ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliğinde başlayan FİFA 2026 Dünya Şampiyonası tüm katılan ülkeleri bir araya getirdi.
Milli Futbol Takımımız 24 yıllık hasretten sonra şimdi orada D grubunda mücadele ediyor. Türkiye saati ile saat 06.00' da Millî Takımız ilk maçını Avusturalya ile yaptı. 24 Yıllık hasret için ülkemizdeki birçok il ve ilçede dev ekranlar kuruldu. Hepimiz Milli sabahlara uyandık. Futbolda galibiyet kadar mağlubiyet ve beraberliklerin olduğunu bilmemize rağmen maalesef 2-0 yenilerek "hüsran" yaşadık. Şimdi grubumuzda yapacağımız 2 maçta bu hüsranı "kasvet" e çevirmeyeceğimize inanıyoruz.
Değeri okurlarım, gelecek yazımda sizlerle mutlu, huzurlu konularda buluşmayı diliyorum. Saygılarımla.