İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki işlerine son verildiği iddiasıyla belediye önünde oturma eylemi yapan Konak Direnişçileri 183 günlük mücadeleyi kazandı ve iş dönüş protokolü imzalandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki işlerine son verildiği için 183 gündür açlık grevinde olan Mahir Kılıç'ın da aralarında olduğu Konak Direnişçileri, mücadelelerini zaferle taçlandırdı. Direnişçiler, Karşıyaka Belediyesi'yle işe dönüş protokolü imzaladı. #Özgürüz’ün haberine göre aldıkları haber sonrasında çok sevinçli olduğunu belirten direnişçilerden Seval Gündüz “183 gündür alanda olmak, direnmek ve mücadele etmek güzeldi. Bugün de sevinçli bir haber aldık. Karşıyaka Belediyesi’nde bize iş vereceklerini söylediler. Çok sevinçliyiz. Altı aylık bir direniş sona erdi. Kışın soğukta, yağmurda direndik. En başından beri haklı olduğumuzu düşünmüştük. Hakkımızı da aldık” ifadelerini kullandı.

DARISI DİĞERLERİNE


Direnişin işçi sınıfı adına bir kazanım olduğunu belirten Barış Kaya ise, “6 ay öncesinde bir haksızlığa uğradık. Sırf işçi olarak yasal hakkımızı aradığımız için yüzlerce işçiyle beraber kapı önüne konduk. Kapı önüne konarken de hiçbir gerekçe gösterilmedi. Bunun üzerine biz de direnişe başladık. Önce diplomasi yolunu tercih ettik. Ama bu dili kabul etmediler. Bunun üzerine biz de en meşru hakkımız olan direnme hakkını kullandık. Belediye önünde Mahir Kılıç açlık grevine, 6 işçi de oturma eylemine başladı. O günden bugüne kadar herkesin şahit olduğu bir kışı sokakta geçirdik. Ve karşımızda bir taş duvar vardı. İnatla direndik ve bugüne getirdik. Geldiğimiz aşamada bizi işten çıkartanlar, direnişimiz sonucunda bizi Karşıyaka Belediyesi’nde işe başlatacaklarını söylediler. Biz bunu işçi sınıfı adına bir kazanım olarak görüyoruz” dedi. Son olarak bedel ödenmeden hiç bir kazanımın sağlanamayacağını belirten Salih Akdeniz de, “Sonbaharda başladık, kışı geçirdik. Üşüyorduk, şimdi yaz geldi terliyoruz. Her şeyden önce çok mutluyum. Bir şeyler çabalamadan, bedel ödemeden kazanılmaz. Ben bunu 7 yaşında da biliyordum, şimdi 52 yaşındayım ve aynı şekilde hayatımı böyle idame ettiriyorum. Direndik, kazandık. Darısı tüm direnen arkadaşların başına” dedi

KILIÇ HASTANEDE


Konak Direniş hesabından yapılan paylaşımda, “Direnen kazanır. 183 gündür süren Mahir Kılıç'ın açlık grevi, Konak Direniş işçilerinin kararlı direnişi ile bugün itibari ile kazanımla bitmiştir. Yarın (bugün) saat 12.30'da tüm direniş dostlarımızı basın açıklamamıza davet ediyoruz. Birlikte kazandık. Birlikte kutlayalım” denildi. Sağlık durumu giderek kötüye giden Kılıç’ın da tedavi edilmek üzere hastaneye yatırıldığı öğrenildi.