İstanbul’da kar yağışı başladı

İstanbul’da beklenen kar yağışı etkisini göstermeye başladı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından İstanbul için kar yağışı akşam saatlerinde başladı. Şehrin yüksek kesimlerinde etkisini göstermeye başlayan kar yağışı, Beylikdüzü, Esenyurt gibi ilçelerde hafif hafif etkisini göstermeye başladı. Kar yağışının gece saatlerinden itibaren bütün ilçelerde etkili olması bekleniyor.

Çanakkale Boğazı yoğun kar yağışı nedeniyle gemi geçişlerine kapatıldı

Çanakkale Boğazı’nda da yoğun kar ve fırtına nedeniyle görüş mesafesi düştü. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü, Kuzey ve Güney yönlendiren boğaza giriş yapan gemi kaptanlarını telsizle uyararak boğazın çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldığını duyurdu.
Kar yağışı ve fırtınanın etkisini kaybetmesinin ardından gemi trafiğinin normale döneceği belirtilirken, yerel feribot seferlerinde aksama bulunmadığı bildirildi.


Trakya’yı etkisi altına alacak kar yağışı başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yoğun kar uyarılarının ardından Edirne’de beklenen yağış başladı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 derece ölçüldüğü kentte meteoroloji yetkilileri, kar yağışının yarın akşam saatlerine kadar yoğun şekilde devam edeceğini aktardı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi’nden yapılan uyarıda da, yağışların kuvvetli poyrazın da etkisiyle Trakya’nın tamamında pazar gece saatlerine kadar tipi şeklinde devam edeceği belirtildi. Kar yağışının İstanbul genelinde ve Kırklareli'nin Karadeniz'e yakın kesimlerinde pazartesi ve salı günleri de devam edeceği öngörüldüğü belirtilen uyarıda, hava sıcaklıklarının eksi derecelere inmesiyle birlikte buzlanmaların oluşabileceği ifade edildi.


Balıkesir'de beklenen kar yağışı başladı

Balıkesir genelinde etkili olması beklenen kar yağışı Dursunbey, Erdek, Kepsut ve Bandırma ilçelerinde başladı. Kar yağışı özellikle Dursunbey ve Bandırma'da etkisini arttırmaya başlarken diğer ilçelerde de hafif şekilde yağışın sürdüğü bildirildi.
İl genelinde 4 gün etkili olması beklenen kar yağışı sebebi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tüm hazırlıklarını tamamladı.

Tekirdağ’da kar yağışı

Tipi şeklinde yağan kar, Malkara ilçesini beyaza bürüdü. Park halindeki araçlarda ve yollarda kar birikintisi oluştu. Dondurucu soğuğun devam ettiği ilçede hissedilen sıcaklık - 7 derece civarında seyrediyor. Kar yağışının etkisini artırarak yoğun şekilde devam etmesi bekleniyor.
Kar yağışı altında motosikletiyle kazan yakmaya giden kalorifer ateşçisi genç, işlerinin zor ve zahmetli olduğunu ancak kar yağışının sevindirici olduğunu söyledi.