Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tespitlerine göre Kasım ayı yağışları ülke genelinde normallerin ve geçen yıl yağışlarının altında gerçekleşti. Yağışlar Kırklareli’nin kuzey kesimleri, Bodrum, Şanlıurfa ve Akçakale civarlarında normallerine göre %75’ten fazla artış gösterdi. Nevşehir’de ve Tokat, Gemerek arasında kalan kesimlerde ise %75’in üzerinde azalma gözlendi. Akçakale kasım ayında normalinin 5 katından fazla yağış alarak 1965 yılından bu yana gerçekleşen en yüksek yağışı aldı. Normallerine göre en fazla artış %31 ile Güneydoğu Anadolu, en fazla azalma %49 ile İç Anadolu Bölgesi’nde gerçekleşti.

BEREKET YAĞIYOR

Türkiye geneli Kasım ayı yağış ortalamasının metrekareye 55.2 kilogram, normallerin 67.8 kilogram ve geçen yıl yağış ortalamasının 58.2 kilogram olduğunu belirten yetkililer yağışlarda normale göre %19 ve geçen yıla göre %5 azalma meydana geldiğini belirttiler. İstatistiklere göre Kasım ayı yağış ortalamasının 96.3 kilogram, normalin 86.2 kilogram ve geçen yıl yağış ortalamasının 58.5 kilogram olduğu Marmara Bölgesi'nde yağışlarda normale göre %12 ve geçen yıla göre % 65 artma tespit edildi.

Kasım ayı yağış ortalamasının 78.3 kilogram, normalin 79.5 kilogram ve geçen yıl yağış ortalamasının 54.1 kilogram olduğu Ege Bölgesi'nde ise yağışlarda geçen yıla göre % 65 artma gözlendi.Kasım ayında yağışlar en çok Güneydoğu Bölgesi'nde arttı. Kasım ayı yağış ortalaması metrekareye 82.6 kilogram olarak belirlenirken geçen yıla göre % 100'den fazla artış oldu.