Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (TGC) Turgay Olcayto, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ile birlikte Uluslararası İzmir Fuarı'nda yerel gazetelerin açtığı sergiliği ziyaret etti.

Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması için İzmir'de bulunan Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti TGC BaşkanTurgay Olcayto İzmir Gazeteciler Cemiyetini ve İGC çatısı altında Uluslararası İzmir Fuarında açılan Yerel Gazeteler Sergiliğini ziyaret etti.
İzmir'de yayımlanan yerel gazetelerin dayanışmasının basının bu zor günlerinde çok önemli olduğunu belirten konuklar bu tavrın tüm ülkeye örnek teşkil etmesi gerektiğini vurguladı.
Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, İzmir basınının Türkiye'de ayrı bir yeri olduğuna dikkat çekti. Kendisinin de İzmirli bir gazeteci olduğunu hatırlatan Türenç, “Fuarda açılan bu stand son derece yerinde ve yararlı olmuş. Halkın da ilgisini çekmesi ve farkındalık yaratması açısından çok değerli. Umarım İzmir'de bu gazetelerin bir araya gelip dayanışma içersinde olmasından bir sonuç çıkar ve bu çabalar camiamızı iyi ve daha aydınlık günlere götürür. Halkın da bunu farkedip yerel basına destek olması en büyük dileğim” dedi.

DAYANIŞMA VURGUSU


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto da İzmir'de gerçekleştirilen dayanışmanın ve işbirliğinin örnek olduğunu söyledi. Olcayto, “İzmirli gazetecilerin dayanışması gerçekten görülesi ve örnek alınması gereken bir olay. Basın sektöründe ve ülkemizde yaşanan ekonomik krizin faturasını basın emekçilerine çıkartmamak adına Pazar günleri gazete çıkarmamayı tercih ettiler. Bu bir anlamda kağıt konusundaki sıkıntılara da dikkat çekiyor. Basının türlü sorunları varken üstüne bir de kağıt sorunu çıktı. Onu da böylesi örnek bir dayanışmayla çözebiliriz. Hep birlikte olursak medyanın önünde kolay kolay çözülmeyecek sorun kalmaz. Yeter ki biz dayanışma içinde olalım. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.