Tram İzmir'in F.Altay-Halkıpınar hattında ücretsiz deneme seferlerine başlamasıyla METRO, İZBAN ve tramvayların uzunluğu 179 kilometreye, taşınan günlük yolcu sayısı da 850 bine ulaştı.

İzmir'de raylı sistemler geliştikçe ve yeni hatlar devreye girdikçe ESHOT ve İZULAŞ'ın yolcu taşıdığı otobüsler yavaş yavaş trafikten çekiliyor. Özellikle sabah ve akşamları yolcu talebinin yoğun olduğu saatlerde trafiğin yavaşlaşmasına neden olan ve ayrıca egzoz gazlarıyla hava kirliliğini artıran otobüslerin seferden çekilmesi bulvar ve ana caddelerde son günlerde trafiği iyice rahatlattı. Edinilen bilgilere göre günde ortalama bin 600 otobüsün taşımacılık hizmeti verdiği İzmir'de, yolcu talebinin yalnızca otobüslerle karşılanması halinde en az 2 bin 800 otobüsün çalışması gerekiyordu.

GÜNDE 350 BİN KİŞİ


2 Mayıs 2000 tarihinde Bornova-Üçyol arasındaki 10 kilometrelik hat üzerinde yolcu taşımaya başlayan İzmir Metrosu, aradan geçen 10 yılda istasyon sayısını 17'ye hat uzunluğunu ise 20 kilometreye yükseltti. Seferlere başladığı ilk yıllarda günde 80 bin yolcu taşıyan İzmir Metrosu'nun yolcu sayısı günlük ortalama 350 bine yükseldi. 182 vagondan oluşan bir filoya sahip olan İzmir Metrosu her biri 5'er vagondan oluşan 36 set ile taşımacılık hizmeti veriyor. İzmir Metrosu'nun Evka-3 Bornova Merkez, F.Altay Narlıdere ve Üçyol-Buca hatları da sırayla hizmete girecek.

38 İSTASYON VAR


İZBAN, Aliağa-Selçuk arasındaki banliyö hattında hizmet veren, ülkemizin havalimanı bağlantılı, en büyük kent içi raylı toplu taşıma sistemlerinden biri. 2010 yılında yolcu taşımaya başlayan İZBAN, TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50 ortaklıklarıyla kuruldu. İşletmeye 31 istasyonla başlayan İZBAN’ın istasyon sayısı, önce 38’e şimdi ise 40’a çıktı. Taşıdığı günlük yolcu sayısı 500 bine yaklaşan İZBAN’ın, hat uzunluğu 136 kilometreye ulaştı. Kuzeyde Bergama’ya kadar uzatıtılması planlanan İZBAN hattı proje tamamlandığında 185 kilometreye ulaşacak. İZBAN işletmesi Aliağa ile Selçuk arasında toplam 219 vagondan oluşan 25 set ile yolcu taşıyor. Dokuzu çift katlı olmak üzere 75 yeni vagon da yakında hizmete girecek.

EN ÖNEMLİ YATIRIM


Tram İzmir, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi toplu taşıma sistemi konusundaki en büyük yatırımlarından biri. Ataşehir-Alaybey ile Halkapınar-Fahrettin Altay arasında iki hat olarak işletilmeye başlanan Tram İzmir, 23 kilometrelik uzunluğa sahip. Sistem, İzmir Metro ve İZBAN ile entegre çalışıyor. Geçen yıl hizmete giren Karşıyaka Tramvayı'nda 17 set ile yolcu taşınıyor.
Ücretsiz deneme seferlerine başlayan Konak Tramvayı ise Halkapınar – Fahrettin Altay güzergahında 12,6 kilometrelik uzunluğa sahip. Bu hat üzerinde ise 21 set taşımacılık hizmeti verecek. Uzmanlara göre raylı sistemler olmasaydı yolcu talebini karşılamak için her gün bin 200 otobüsün daha sefere çıkması gerekecekti. Raylı sistemlerin devreye girmesiyle hem otobüslerden kaynaklanan hava kirliliği, hem de sabah ve akşam saatlerinde otobüslerin neden olduğu trafik yoğunluğu önemli ölçüde azaldı.

Otomobil yerine raylı sistem


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Ulaşım Master Planı'na göre 2030 yılına kadar kentte özel otomobil kullanımını yüzde 29'dan yüzde 20'ye indirilecek, toplu taşımacılıktan yararlananların oranı da yüzde 39'dan yüzde 53'e çıkarılacak. Omurgasını raylı sistemin oluşturduğu plana göre 2030 yılına kadar toplam 465 kilometrelik bir raylı sistem ağı oluşturulması hedefleniyor.

Tramvaya alışacağız


İzmirli şöforler ve kent sakinleri kentiçi ulaşımda tramvaylı hayata alışmaya çalışırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise İzmir'den süre istedi. Tramvaydaki ön işletmenin ardından seferlerin sıklaşacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise "Bir alışma sürecinin geçmesi gerekiyor. Bu sürecin sonunda, tramvay hattında paralel çalışan 100-150 otobüsü çekeceğiz. Bu da trafiği rahatlatacak" diye konuştu. Önümüzdeki günlerde Narlıdere metrosunun ikinci aşama ihalesini yapacaklarını belirten Başkan Kocaoğlu, bunu Buca metro projesinin izleyeceğini söyledi.