Haber/ Özge GÜNERKEN

Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (SEHAYDER) üyeleri, geçtiğimiz ay İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile makamında bir araya gelerek, başkandan ilçelerindeki bazı konularda destek talep etmişti. Başkan Soyer ise Seferihisar Bakımevi’ndeki eksiklikler başta olmak üzere SEHAYDER’in taleplerine yeşil ışık yakarak her türlü desteği sağlayacağının sözünü vermişti.

Aradan geçen 1 aylık süreçte birçok olumlu gelişmenin yaşandığını aktaran SEHAYDER Başkanı Fevziye Özkan hem Başkan Tunç Soyer’in destek verdiği projelerin başladığını hem de Seferihisar Belediyesi ile ortak çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

“Bizi motive ediyor”

SEHAYDER Başkanı Fevziye Öz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Yerel Hizmetler Müdürlüğü’nün desteği ile bakımevi için Başkan Soyer’e verdikleri talepler listesinin yerine getirilmeye başlandığını belirterek, “Bu gelişmeler bizleri de motive ediyor ve gönüllü çalışma şevkimizi artırıyor. Başkanımız Tunç Soyer’le görüşmemizin ardından talep ettiğimiz, bakımevi içinde derneğimize ait olacak ve çalışmalarımızı buradan yürütebileceğimiz bir ofis konteyner tahsis edildi. Bu talebimizin en kısa sürede yerine getirilmesi Yerel Yönetim ve Sivil Toplum Kuruluşu işbirliğinin ve demokrasinin işlemesi açısından çok olumlu bir adım oldu. Tunç Başkanımıza bu konudaki duyarlılığı için çok teşekkür ediyoruz. Bunun yanında bakımevine onlarca yetişkin dut ve çınar ağacı dikimi de yapıldı. İlerleyen yıllarda can dostlarımızın faydalanacağı çok güzel doğal gölgelikler oluşacak burada. Ve adeta bir koru olacak” diye konuştu.

Fevziye Öz, Seferihisar Belediyesi’ne ise verdikleri talepler listesinin en başında eleman tahsisi geldiğini anlatarak, “Bu konuda Eylül ayı sonu için sözler verildi. Talebimiz olan bakıcı elemanların, temizlik, hijyen, dezenfektasyon ve toplama eğitimi alarak gelmelerini istiyoruz” dedi.

1 TL’ye karınları doyuyor

Son günlerde Seferihisar Belediyesi ile birlikte hayata geçirdikleri Mamamatik projesinin kendilerini çok heyecanlandırdığını da söyleyen Özkan şöyle devam etti:

“Yoğun ilgi gören mamamatikleri Seferihisar Belediyemiz ve derneğimiz SEHAYDER işbirliği ile yaygınlaştırmayı hedefledik. Bu güzel işbirliği ile hayata geçen Mamamatikler kurulmaya başlandı. İlk etapta Sığacık Kale kapısı girişi ve Seferihisar Cuma pazarı girişine konulan bu matikler 1 TL ile çalışıyor. Yani sadece 1 TL ile sokaklardaki can dostlarımızın mama ve su ihtiyaçlarını karşılamada önemli olan bu çalışmaya vatandaşlarımız da destek verebiliyorlar. Bu destekler bizim için çok kıymetli. Çalışmalarımızda işbirliği ile destek veren Seferihisar Belediyemize teşekkür ediyoruz.”

Mamamatiklerin altında iki farklı bölmede mama ve su bulunuyor. Bir liralık madeni paranın hazneye atılması ile çalışan Mamamatiklerden mama ve su veriliyor. Her seferinde ise vatandaşlar “Teşekkür Kartı” bölmesinden sevimli teşekkür kartlarını alabiliyor. Mamamatik sayısının ilerleyen dönemde artırılması planlanıyor.

Tüm bu yoğun gündemin arasında bir yandan da yuvalandırma, tedavi ve besleme takviyelerini de hiç ihmal etmeden dernek üyeleri olarak canla başla mücadele ettiklerinin de altını çizen Özkan, duyarlı vatandaşları da SEHAYDER’in çalışmalarına destek vermeye çağırdı.