İzmir'in Yenişehir semtinde bulunan Şehit Fazıl Bey Ortaokulu'nda, Yamanlar Lions Kulübü'nün desteğiyle müzik sınıfı açıldı. Sınıfta geleceğin sanatçıları yetiştirilecek.

İzmir'de Şehit Fazıl Bey Ortaokulu, geleceğin sanatçılarını yetiştirmek adına önemli bir adım attı. Yamanlar Lions Kulübü tarafından Tepecik Yenişehir'de bulunan Şehit Fazıl Bey Ortaokulu'na kurulan müzik sınıfında şimdiden yetenekli öğrenciler keşfedilerek, yetişiyor. Kulübün üyelerinden işadamı Arif Keser, Ege Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Ebru Ekmekçioğlu'nun okula müzik sınıfı kazandırılmasıyla ilgili talebi olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Birlikte gidip Şehit Fazıl Bey Ortaokulu Müdürü Ahmet Işık ile görüştük. Okulda çok eksiklikleri vardı ve en büyük eksiklikleri ise müzik sınıfıydı.Okula öğrenci ilgisi yetersizdi ve bu ilgiyi artırmamız gerekiyordu. Okulda boş bir sınıf vardı. Bu sınıfın eksikliklerini belirledik."


MİLLİ EĞİTİM DE EL VERDİ


"El ele verdik, sınıfı yeniledik ve donattık" diyen Arif Keser sözlerine şöyle devam etti: "Okula temizlik malzemeleri gönderdik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de müzik sınıfında öğrencilerin kullanacağı enstrümanları sağladı. Müzik sınıfı 16 Şubat'ta CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'nun katıldığı törenle hizmete girdi. Müzik sınıfı açılınca öğrencilerin ilgisi arttı. Müziğe yatkın olan her yaştan öğrenci burada müzik öğretmeni Tahir Taş'ın da desteğiyle istediği enstrümanı daha iyi çalmayı öğreniyor."

KARDEŞ OKULUMUZ


Keser, müzik sınıfında yeteğini belli eden öğrencilerin gelecek dönemde konservatuvara devam edebilmelerini sağlamak için Ege Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Ebru Ekmekçioğlu'nun özel olarak çaba göstereceğini söyledi. Keser, Yamanlar Lions Kulübü'nün kardeş okulu olarak kabul edilen Şehit Fazıl Bey Ortaokulu'nun ses düzeninin de Batıgöz Hastanesi'nin desteğiyle yenileneceğini söyledi.