Haber / Didar DEMİRCİ

‘Kendinden önce insana hizmet’ anlayışıyla dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Rotary, İzmir’de 60’ıncı yaşını kutluyor. Kuruluşundan bu güne hayata geçirilen projelere vurgu yapan Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu 2021-2022 Dönem Başkanı Nedim Atilla, kendi döneminde üzerinde durduğu konular hakkında gazetemize konuştu. Atilla, Rotary’nin bu dönemki temasının “Hizmetlerimizle hayatları değiştirelim” olduğunu belirtti. Söz konusu temayla bağlantılı çeşitli konular üzerinde durduklarını açıklayan Atilla, “Gerçek gıda ve toplumsal cinsiyet eşitliği konuları üzerinden bölgeye bağlı kulüpler çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Atilla, Türkiye’nin çeşitli illerinde eş zamanlı çıkan orman yangınlarını da hatırlatarak, “Bölgeye bağlı pek çok kulübümüz bu sene yanan ormanlık alanlarımız için de pek çok iş yaptı. Bu bölgelere Toplum Birlikleri kuruldu ve onlar vasıtasıyla evleri yanan, ağaçlara yanan, hayvanları telef olan ihtiyaç sahibi ailelere ulaşıldı. 9 adet mobil yangın söndürme cihazı alındı bölgeye teslim edildi” bilgisini paylaştı.

FARKINDALIK ÇALIŞMALARI

Uluslararası Rotary'nin 7 temel öncelikli çalışma alanı olduğunu dile getiren Atilla, çalışma alanları hakkında bilgi verdi. Atilla, sözlerine şöyle devam etti: “Barış ve anlaşmazlıkları önleme /çözme, hastalıkları önleme ve tedavi, su ve hijyen, anne ve çocuk sağlığı, temel eğitim ve okuryazarlık, ekonomik ve toplumsal gelişim, çevrenin korunması konu başlıkları bizlerin temel öncelikli çalışma alanlarıdır. Bu kapsamda 60 yılda binlerce kişiye ulaştık, binlerce kişiye okuma-yazma öğrettik, yine binlerce gencimize burs sağladık. Çevrenin korunması ve çevre kirliliğine dikkat çeken çalışmaların da içinde olduk. Bu yıl üzerinde durduğumu konular hakkında çalışmalar yürütmesi için komiteler kurduk. Komitelerimiz mevcut sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenliyor.”