İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) üyeleri, Öykü Arin’e umut olmak için kolları sıvadı. Tüm fotoğrafseverlere açık çağrı yapan dernek başkanı Seda Şengök ‘Öykü, 19 Mart’ta 4 yaşına bastı. Ona masallarla, fotoğraflarla dolu bir dünya verebilmeyi hayal ediyoruz. Pamuk Prenses, Alaaddin, Keloğlan, Rapunzel, Öykü için Konak Meydanında olacak. Masallardan oluşan fotoğraf sergimizi Öykü’ye armağan ediyoruz. Tüm fotoğrafçı dostlarımızı da Öykü’ye umut olmak için kan bağışında bulunmaya çağırıyoruz’ dedi.

2018 yılında Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konan ve sağlığına kavuşması için tek çaresi ilik nakli olan Öykü Arin, Türkiye’de ve yurtdışında başlatılan "Öykü Arin'e Umut Ol" kampanyası kapsamında gelecek iyi haberi umutla bekliyor.

Fotoğrafseverleri Öykü Arin ve donör bekleyen çocuklar için iyilik hareketinin bir parçası olmaya davet eden Şengök, bağışçı olmak için bazı şartlar gerektiğini belirtti. ‘Bağışçı olmak isteyen kişi; 18-50 yaş aralığında sağlıklı olmalıdır. Hepatit B, Hepatit C ve Sifiliz hastalığı geçirmemiş, kronik hastalığı bulunmayan, kanser, HIV ( AIDS ) tanısı almamış olmalıdır. Kronik hastalığı olan ve düzenli ilaç kullanan kişilerin doktor tarafından değerlendirilmesi gerekmektedir.’

‘Masallar’ sergisinin açılışı 22 Mart Cuma günü 18.00’de gerçekleşecek. 22 ve 23 Mart süresince, Konak Meydanındaki İş Bankası karşısına kurulacak sergi iki gün boyunca gezilebilir. Serginin yanındaki Kızılay aracında 12.00 – 19.00 saatleri arasında kök hücre ekibine kan bağışında bulunulabilir.