Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliği ile yürütülen Güçlü Gazeteci Özgür Medya Programı telif desteği kapsamında ‘Kültür Hazinesi:İzmir’ özel ilavesi yayımlanacak. İGC Başkanı Dilek Gappi, Ağustos ayında yayınlanması planlanan özel ilavede, işsiz ve serbest çalışan gazetecilerin haberlerinin yer alacağını vurgulayarak, başvuruları beklediklerini söyledi. Telif Destek Programı dahilinde, yayımlanacak eserlerin sahiplerine brüt 100 Euro telif ücreti ödenecek. Telif Destek Programı, iş arama sürecinde olan ve/veya serbest çalışan gazetecilerin gazetecilik çalışmalarını maddi destekle sürdürmelerini teşvik etmeyi ve medya çoğulculuğuna katkıda bulunmayı amaçlıyor. Başvuru formu, igc.org.tr telif bölümünden indirilerek, [email protected] hesabına haber ve fotoğraflarla iletilecek. İlave için son başvuru tarihi 25 Temmuz 2022 olacak.

KONU BAŞLIKLARI
‘Kültür Hazinesi:İzmir’ özel ekinde yer alacak konu başlıkları şöyle: Kültürel mirası ile Ege’nin gözdesi İzmir, Vedalar ve Kavuşmalar / Basmane ve Alsancak garları, AB desteği alan kültürel miras örnekleri, Zamanda yolculuk (Kültür turları) Türkiye'nin en büyük AVM'si – Kemeraltı, UNESCO rotası, İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı, Antik kentler metaverse dünyasında, Şehrin kültürel mirasının korunmasında yerel yönetimlerin katkıları, İzmir'de din ve hayat: Sinagoglar ve kiliseler, Geçmişten günümüze eğitim mirası: İstiklal Okulu, Kentin geçmişe açılan kapısı: İzmir Arkeoloji Müzesi, Ana Tanrıça'nın Evi: Metropolis, Kahinlerin gözünden: Klaros, İlk İzmirliler: Yeşilova Höyüğü, Denize açılan kapı: Liman Tepe/Klazomenai- Urla.

Üretilen içeriklerden doğacak hukuki ve maddi sorumluluk eser sahibine, eserin yayın hakkı telif haklarına uygun olarak İGC ve Dokuz Eylül Gazetesi’ne ait olacak.

KİMLER BAŞVURABİLİR?
“Özgür Gazeteci Güçlü Demokrasi Projesi” kapsamında uygulanan Telif Destek Programı'ndan fiili ehliyetine sahip, daha önce gazetecilik mesleğini icra etmiş ve başvuru döneminde bir medya kurum ve kuruluşuna sürekli basın iş sözleşmesi ile bağlı olmayanlar ile genç gazeteciler öncelikli olmak üzere serbest çalışan gazeteciler faydalanacak. Eserler; Yayın Kurulu’nun değerlendirmesinin ardından yayınlanacak.