Ticaret Bakanlığı tarafından sosyal kooperatif modeline yönelik farkındalığın arttırılması amacıyla oluşturulan Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım Treni, İzmir'e geldi.

Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ve TCDD işbirliğiyle hayata geçen projede 1 Ekim'de Ankara'dan çıkan tren, Eskişehir, Kütahya, Balıkesir ve Manisa'nın ardından İzmir'deki Alsancak Garı'na geldi.

Garda gazetecilere açıklama yapan Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, proje kapsamında 11 ili ziyaret edeceklerini ifade ederek, kendilerini karşılayan kooperatif üyelerine teşekkür etti.

Sosyal girişim modeli olan kooperatifçiliği ülke geneline yaymayı amaçladıklarını aktaran Seymenoğlu, Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım Treni'nin İzmir'de 3 gün boyunca kalacağını söyledi.



Seymenoğlu, kentte bulunacakları süre boyunca çeşitli etkinlikler yapacaklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"İlkokul öğrencilerine yönelik kodlama eğitimi ödül bölümünü yapacağız. Ayrıca başlamış olan ve 2 gün sürecek fikir geliştirme yarışmasını tamamlayarak ödül törenini gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda 7 Ekim'de Kooperatif Şenliği düzenliyoruz, bütün tarımsal amaçlı kooperatiflerle Gündoğdu Meydanı'nda şenlik düzenleyeceğiz. Herkesi oraya bekliyoruz. Ayrıca pazartesi günü de önemli sosyal kooperatif uzmanları ülkemize geliyor. Pazartesi günü de sizlere veda ederek Aydın'a gideceğiz. Umuyorum ki sosyal kooperatifçiliği ülkemizde anlatırız."

Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım Treni ile kente gelen uzmanlar, gar programının ardından İzmir Ticaret Odası'na geçerek sosyal kooperatifçilik tanıtım toplantısına katıldı, Gazi Ortaokulu'nda kodlama eğitimi alan öğrencileri ziyaret etti.