Konak Belediyesi, semt merkezlerindeki kurslara katılan çocuklar için hazırladığı iki ayrı programla Konaklı çocukların eğitim ve sosyal yaşamını destekliyor. İlçenin dört bir yanında, özellikle de dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukların yararlandığı iki program da 8-13 yaş aralığındaki çocuklar için düzenleniyor. Çocukların çağdaş bilim ve sanatla buluşmasını sağlayan programın önemine dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Her çocuğun çağdaş eğitime ulaşabilmesi ve eşit şartlardan yararlanabilmesinin gerekliliğine inanıyoruz. Bu sebeple çocuklarımızın bilimle, sanatla buluşacağı yeni merkezleri kente kazandırmak için çalışıyoruz. Konak Belediyesi Yenilikçi Öğrenme Merkezi, Sancar Maruflu Bilim Merkezi gibi… İstiyoruz ki Konak’ta her çocuk bilime, sanata ulaşsın. Robotik kodlama mesela, artık çağın olmazsa olmazı… Fırsat eşitsizliğinden dolayı hiçbir çocuk bunu öğrenmekten mahrum kalmamalı. Biz bu düşünceyle çocuklarımız için programlar hazırlıyoruz. Onların aydınlık bir geleceğe yürümelerini istiyoruz” sözleriyle çocukların eğitim ve gelişiminde fırsat eşitliğini destekleyen programların devam edeceğini ifade etti.
 

Önce tarih sonra uzay turu
Haftada iki gün yapılan birinci program kapsamında çocuklar Smyrna Antik Kenti Aogrası’nı rehberler eşliğinde gezerek İzmir’in tarihine dair bilgileri yerinde öğreniyor. Tarihi gezi sonrasında çocuklar, Konak Belediyesi Yenilikçi Öğrenme Merkezi – KONTAK’taki (Konak Teknoloji Araştırma Katılım) etkinliklere katılıyor. Burada planetaryumu deneyimleyen çocuklar, uzayın gizemini keşfediyor.

Bilim ve sanat bir arada
Çocuklar için hazırlanan bir diğer program kapsamında ise Konaklı minikler,  10’ar kişilik gruplar halinde, hafta içi beş gün boyunca, KONTAK’ta atölyelere katılıyor. Teknoloji, sanat, sayısal bilimler ve astronomi atölyelerinde bir yandan eğlenirken öğrenmenin tadını çıkaran çocuklar, robotik kodlama öğreniyor, sanatsal tasarımlar yapıyor.