İzmir Ekonomi Üniversitesi kampüsündeki kedilerin, Güzelbahçe'de üniversiteye ait dağlık bir araziye atılmaları sonrasında hayvanseverler, change.org üzerinden imza kampanyası başlattı. Kampanyayı 1 haftada bin 200 kişi imzaladı.

“İEÜ Kampüsündeki Hayvanlara Yaşam ve Barınma Hakkı İstiyoruz” başlıklı imza kampanyasında şu ifadeler yer aldı: “Doğduklarından beri okulda barınan, öğrenciler ve öğretmenler tarafından bakılıp beslenen kediler, ıssız, kurt ve domuz ayak izlerinin olduğu Güzelbahçe'de bir dağ başına bırakıldı. Kedileri bulmak için oraya giden insanlar orada yaşayan kedilerin yemek bulamadıkları için açlıktan tavuk yemi yediklerini görmüşler. Aynı zamanda bir sürü aç köpek bulunan bu ortamda neredeyse hiç yerleşim yeri yok. Bunun yanında, götürülen hayvanların otobana çıkıp ezilme ihtimalleri de çok yüksek. 2011 yılında da buna benzer bir olay İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde gerçekleşti, bizler bu olayın tekrar yaşanmasından dolayı üzüntü duyuyoruz. Talep edilen; Güzelbahçe'ye götürülen hayvanların geri getirilmesi, onlara ve şu an kampüste yaşayan diğer hayvanlara daha iyi ve güvenli yaşam standartlarının sağlanmasıdır.”

Ne olmuştu ?


Balçova’da özel bir üniversitenin kampüs alanında yaşayan kedilerin, üniversiteye ait dağlık araziye sürgüne gönderilmesi tepki topladı. HAYTAP konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

İzmir’de kurumların açık alanlarında yaşayan sokak hayvanlarının bu bölgelerde istenmemesi ve bu nedenle hayvanların yaşam alanlarından yasalara uygun olmayan şekilde uzaklaştırılması olaylarına bir yenisi daha eklendi. Hayvan Hakları Federasyonu, Balçova’da İzmir Ekonomi Üniversitesi kampüsünde yaşayan kedilerin Şubat tatili fırsat bilinerek toplandığı iddiaları üzerine harekete geçerek yetkililere ulaştı. HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, yetkililerin ilk olarak kendilerine kedilerin kısırlaştırılmak üzere gönderildiği bilgisi verdiklerini, daha sonra kedilerin okul içine ve yönetim katlarına çıkmasının sorun yarattığını söylediklerini aktardı.