Karaburun'da HAYTAP üyesi KEÇİ Derneği düzenlediği konser etkinliğinin geliri ile kedi evleri yaptırdı. Özel çocuklar ise kedi evlerini boyayarak, can dostlara sıcak yuvalar yarattı.

HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) üyesi KEÇİ (Karaburun Evsiz Canları İçin) Derneği'nin geçen 19 Aralık'ta NumberOne Restoran'da düzenlediği konserin geliri kedilere ev oldu.
Konserden elde edilen gelirle kedi evleri için malzemeler alındı. Önce monte edilmemiş halde gelen kedi evleri dernek üyesi İkbal Çelik tarafından yapıldı ve boyanmaya hazır hale getirildi. Ardından
Karaburun Ortaokulu'nun 5/A Özel Eğitim – Hafif Özel Eğitim Orta/Ağır sınıflarından öğrenciler kedi evlerini keyifle boyadı, birbirinden güzel motif ve yazılarla süsledi. Çocuklar hem hayvan sevgilerini hem de yaratıcılıklarını kedi evlerine yansıttı.


SANAT İLE EVLENDİLER


HAYTAP Basın Sözcüsü Şule Baylan, “Kedi evlerimizi çocuklarımızla boyadık. Dedik ki; 'Evleri o kadar güzel boyayalım ki, kediler orada uyumak istesin. Kışın yağmurdan, soğuktan, yazın güneşten kurtulsunlar.' Çocuklarımız da şahane desenler yaptılar. Hem çocuklarımıza hayvanları sevdirdik, hem de küçük bir boya şenliği oldu” diye konuştu.
HAYTAP ve Keçi Derneği'nin Karaburun'daki sokak hayvanların soğuk kış günlerinde sıcak kulübeleri olsun diye, “Karaburun sokaktaki dostlarını sanat ile EV'lendiriyor” sloganı ile sosyal medya üzerinden başlattıkları kampanya kapsamında sanatçı Mükremin Koç 19 Aralık'ta NumberOne Restoran'da bir konser vermiş; büyük ilgi gören konserden elde edilen gelir birçok kedinin ev sahibi olmasına imkan tanımıştı.