Tahsin Yazıcı Mahallesi’ndeki yurt binası bahçesinde gerçekleştirilen törene, CHP Genel Başkanı’nın yanı sıra, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, belediye başkanları, eski bakanlardan Yaşar Okuyan, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Tören öncesi Genel Başkan Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve bazı belediye başkanlarıyla birlikte yurt binasını gezdi, yetkililerden bilgi aldı. Bir süre kız öğrencilerle de sohbet eden Kılıçdaroğlu, anı fotoğrafı da çektirdi. Ziyaret sırasında Kılıçdaroğlu’na, CHP İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve ilçe yöneticileri tarafından, Adalet Yürüyüşü’ndeki simge fotoğrafıyla oluşturulmuş tablo armağan edildi.

Öğrencilerle birlikte

Daha sonra tören alanına gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yanına yurtta kalan kız öğrencileri çağırarak konuşmasına başladı. Projenin ve kız öğrencilerin eğitim almasının önemine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Hep beraber burada güzel bir açılış yapıyoruz. Burada kalan çocuklarımızın anne babaları üzülmesin, onlara sahip çıkıyoruz. Gençlere güveniyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefin ancak onların mücadelesiyle yakalanacağını biliyorum. Eğitim düzeyinde bir sıçramanın, ancak kadının okuduğu bir toplumda gerçekleştirebileceğini de unutmayalım” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, ülkemizdeki yurt sorununa dikkat çekerek, “Güvenli, konforlu, üst düzey fiziki olanaklara sahip bu yurt, bilinçli, başarılı ve topluma yararlı gençlerimizin yetişmesini hiç kuşkusuz büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Bireylere değil topluma hizmet

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “bireylere değil topluma hizmet” anlayışıyla sosyal belediyeciliğe önem verdiklerini vurgulayarak, “Yurt binamız da, bu bakış açımızla yaşama geçirdiğimiz projelerimizden biri” dedi.

Görev geldiklerinde 4 olan semt merkezi sayısını 16’ya çıkardıklarını ve bunları 58 mahallenin tamamına yaymayı hedeflediklerini belirten Başkan Selvitopu, bin 500 öğrencinin de hiçbir ücret ödemeden KARBEM’den yararlanarak liseye ve üniversiteye hazırlandıklarını anımsattı. Başkan Selvitopu, ilçede yaşayan bin 800 dar gelirli aileye de sosyal destek kartıyla yardım ettiklerini söyledi.

Derman belediyeciliği

Karabağlar’ın İzmir’in en fazla düzensiz dokusuna sahip ilçelerinin başında geldiğine dikkat çeken Başkan Selvitopu, şöyle konuştu:

“Bu nedenle göreve gelir gelmez önceliği planlamaya verdik. İzmir Büyükşehir Belediyemizle birlikte kentimizi 2050’ye hazırlayacak planları tamamladık. Bundan sonraki süreçte de bunları hayata geçirerek, Karabağlar’ı modern, yaşanır, İzmir’in seçkin ilçelerinden biri yapmaya kararlıyız. Bunun için İzmir Büyükşehir Belediyemizle birlikte yoksul semtlere ulaşacak, yurttaşların ayağına giderek dertlerine derman olmaya çalışacağız. Derman belediyeciliğini tüm Karabağlara yaymak bizim boynumuzun borcudur. Gençlik Merkezi Projemizi de tüm engellemelere rağmen yaşama geçirmeye kararlıyız. Biz dersimize iyi çalıştık ve Karabağlar’da ne yapacağımızı biliyoruz. Yurdun yapımına katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Tesisin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından yurdun açılış kurdelesi, öğrenciler, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, parti yöneticileri ve belediye başkanları tarafından kesildi.

5 Yıldızlı otel gibi

Tahsin Yazıcı Mahallesi’ndeki yurt toplam 8 kattan oluşuyor. 3’er kişilik toplam 91 oda ve 1 engelli odasının bulunduğu yurt, 274 yatak kapasiteli. İçinde kütüphane, çalışma odası, dinlenme odası, çok amaçlı salon, spor salonu, yemekhane, revir, ziyaretçi salonu, mutfak, sığınak ve bahçe gibi ortak kullanım alanlarının yer aldığı yurtta güvenlik personeli 24 saat dönüşümlü olarak görev yapıyor. Kız Yurdu binası çevresinde özel park alanı da bulunuyor.

Yurt binasının her bölümünde ve odalarda öğrencilerin 24 saat yararlanabileceği internet hizmeti sunuluyor. Odalarda yatak, giysi dolabı, etajer, buzdolabı, çalışma masası ve koltuğu bulunuyor. Ayrıca öğrenciler yurt çamaşırhanesini de kullanabiliyor.