İyilikte buluşan Kadınsal Hareketler Bunlar grubu, her meslekten üyesi ile; ihtiyaç sahibi ailelerden okullara, iş arayanlardan kendini geliştirmek isteyenlere kadar herkese destek oluyor.

Bir Facebook grubu olarak 2016 Mayıs ayında kurulan İzmir merkezli 'Kadınsal Hareketler Bunlar', gönüllü uzman kadrosuyla İzmir'de iyilik dağıtıyor. “İyilik bulaşıcıdır” sözünü sloganları kabul eden harika kadınlar, kısa zamanda büyüdü. Referanslı üye alımı sayesinde, din ve siyasetin konuşulmadığı, ötekileştirmemin olmadığı, aynı pencereden farklı yönlere baktığı halde elleri sımsıkı birbirine kenetli, tek yürek kadınlardan oluşan; geçmişle barışık, günümüze sahip çıkan ve geleceğe umutla bakan bir topluluğa dönüştü. Topluluk ihtiyaç sahibi üyelerine maddi manevi destek sağlıyor; projeler üreterek iyilik dağıtıyor. Kadınsal Haraketler Bunlar Grup Yöneticisi Filiz Akın, moderatör olarak görev yapan kadrolarının her bireyinin ayrı değer ve katkı sağladığını belirterek, “Hareketimiz hemen her meslek grubundan kadınlardan oluşuyor. İçimizde avukat, müdür, öğretmen, doktor, gazeteci, ev hanımı, sanatçı olmasına karşılık hepimiz aynı basamakta durabiliyoruz. Ortak noktamız ise iyiliğin gücüne inanıyor olmamız ki; en önemli kriter de bu. İyi insan olmak, olmaya çabalamak grubumuza tek giriş bileti diyebiliriz” dedi.

ONLİNE KERMES


“Önce kendimize sonra başkalarına faydalı olmak için yola çıktık” diyen Akın şunları söyledi: “Facebook sayfamızda magazinden modaya, sağlıktan eğitime, gezi yazıları genel kültür vb her konu hep aktiftir. Gündem sürekli değişir. İyilik adına ihtiyaç sahibi üyelerimize maddi manevi destek veriyoruz. Küçük ama meseleyi çözen yardımlar sonrası, köy okulu projemizi hayata geçirdik. Zaman içinde her destek projemiz için prensiplerimiz oturdu. Elimizi paraya sürmeden daha büyük bir güce sahip olmanın yolunun; projemize uygun yasal ve içimize sinen derneklerle işbirliği yaparak mümkün olduğunu gördük. İhtiyaç sahiplerine para vererek değil, ihtiyaçlarını karşılayarak destek olurken, ayrıca işveren ve iş arayan üyeleri buluşturduk. Son okul projemizde, ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ve ailelerine destek vermenin ötesinde kütüphane projesine başladık. En verimli çözümler en çaresiz zamanlarda çıkıyor. Türkiye'de sözün senet olduğu, ilk güvene dayalı 'online kermes' kurarak, bir ilke imza atıp, 10 bin TL topladık. Elimiz paraya değmediği için de tüm havuzumuzu Mavi Kütüphaneler Derneği’nin (MAPUDER) yasal hesabında topladık. Nisan ayında açılışımızı tüm destek veren üyelerimizle birlikte yapacağız” dedi.

Hem eğlence hem çözüm


Filiz Akın, grubun uzantısı olarak kurdukları 'KHB Pazarı' ve 'Girişimci Kadınlar Platformu' gruplarıyla da, ayakları üzerinde duran ve durmaya çalışan her üye için ücretsiz online eğitimlerin de olduğu belirterek “Sıfır ürün, hizmet, 2. El ve Network gibi alanlarda satış desteği dahası sosyal medya eğitimlerimize ek olarak da kermeslerde bir araya gelerek biz olmanın anlamını içselleştirmekteyiz. Hem eğleniyor hem de çözüm üretiyoruz. Kadınların kendi gücünün farkına varmasını sağlamanın verdiği güçle, hayallerimizin gerçeğe dönüştüğüne birlikte tanıklık ediyoruz” dedi.