Haber/ Didar DEMİRCİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) ağustos ayı olağan üçüncü meclis oturumu Büyükşehir Başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun idaresinde gerçekleşti. Meclis toplantısının ardından İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü’nün Genel Kurulu gerçekleşti.

İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2022 Mali Yılı İkinci Ek Bütçe Taslağı ve ekleri görüşülerek karara bağlandı, 900 milyonluk ek bütçe oy çokluğuyla kabul edildi.

‘İZMİRLİYE HİZMET İÇİN…’

Ek bütçe ile ilgili Cumhur İttifakı’ndan gelen eleştiriler üzerine söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı CHP Meclis Üyesi Bülent Sözüpek, ülkedeki ekonomik krize dikkat çekerek, “900 milyonluk ek bütçeyi İzmirliye daha iyi hizmet etmek, vatandaşlarımızın yapılan çalışmalardan daha iyi faydalanmasını sağlamak için yaptık” diye konuştu.

‘PALAVRA’ TARTIŞMASI

AKP Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Körfez’i ile ilgili eleştirilerini sıralayarak İBB’ye ‘palavra’ çıkışında bulundu. AKP’li Hızal’ın ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, “Palavra sözcüğünün tanımını doğru yaptı, ‘gerçeğe aykırı çok uzun sözler’ dedi. İçlerinden bu şehrin yararına bir şey bulur muyuz diyerek iyi ya da kötü, doğru ya da yanlış, gerçek ya da palavra her sözü dinleme bizim iktidar sorumluluğumuzdur. Biz dedikodular üzerinden değerlendirme yapmıyoruz, ‘böyle söyleniyormuş’ diyerek meclis kurulunda siyaset yapılmaz, ‘Bir sorun var gelin hep beraber görelim’ demediniz. Narlıdere Metrosu’nun yapımının durduğunu iddia ettiniz, Sayın Başkan en güzel cevabı verdi. Hatta ‘İsterseniz beraber gidelim’ dedi, gelmediniz. Sayın Başkan ‘Buyurun opera binasına da beraber gidelim’ dedi ama siz gelmediniz. Sayın Hızal, mazeret hükümetçiliği yapmaya devam ediyor. Neymiş efendim, dünyada ekonomik kriz varmış, biz de jeopolitik konum nedeniyle bundan etkileniyormuşuz. Hayır, ekonomik krizin nedeni beceriksiz yönetiminizdir” ifadelerini kullandı.

NE YAPILMASI GEREKİYORSA YAPILIYOR

İZSU ile ilgili Körfez üzerinden yapılan eleştirilere yanıt veren İBB Başkanvekili Özuslu, şöyle konuştu: “Bu şehir 2 bin yıl önce kuruldu, ilk arıtma 20 yıl önce yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer geldiği günden bugüne kadar Körfez’in temizlenmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapıyor. İki bin yıllık birikimin nasıl çözüleceği ile ilgileniyor. İzmir’e yakışan temiz ve yüzülebilir bir körfez iradesini net ve açık bir şekilde ortaya koymuştur. Zor mu zor evet zor… Ama İZSU ile bu mücadele yapılıyor. Körfez’in kirlenmesine neden olan olayların ortadan kalkması için ortaya konan bir irade var. Bunu biz kirlettik, 2 bin yıldır kim yaşıyorsa herkes kirletti. Gelecek kuşaklara tertemiz bir körfez vermek de bizim görevimiz. Sayın Tunç Soyer bu bayrağı aldı, belki uzun sürer, başkasına aktarılır ama bu irade ortaya kondu.  İzmir için yüreği çarpan herkesin de bu mücadeleye destek vermesi lazım. Bu iradenin de Sayın Tunç Soyer, tarafından konulduğunu ve eleştirilen her şeye de bir yanıt olduğunun da bilinmesini isterim.”