Türkiye, ilk kasırgasını yaşayabilir. Meteoroloji uzmanlarının paylaştığı son verilere göre Akdeniz'de toplanmaya başlayan ve 'tropik fırtına' adı verilen mini kasırganın Türkiye'yi vurma ihtimali yüzde 80'lere kadar çıktı. Valilik ise vatandaşları uyardı.

Öte yandan beraberinde aşırı sağanak yağışları da getirmesi öngörülen fırtına sebebiyle Ege Denizi'ne kıyısı olan şehirler alarm durumuna geçti. Yıkıcı etkilere sahip muhtemel fırtınaya karşı teyakkuza geçen İzmir 'de valilik, yaptığı son dakika açıklamasında, “Bütün tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. Vatandaşlarımızın kıyıdaki teknelerini karaya çekmelerini, sabitlenmemiş tehlike oluşturabilecek malzeme ve eşyalarını güvenli hale getirmelerini öneriyoruz" dedi.

Son uyarı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geldi. MGM, yaptığı açıklamada başta İzmir, Muğla, Aydın ve Manisa olmak üzere Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne'nin güneyi için saate 100 kilometre ve üzeri rüzgarla birlikte sağanak yağış uyarısında bulundu. Ayrıca İzmir'de beklenen tropik fırtına nedeniyle hafta sonu oynanacak amatör futbol müsabakalarının iptal edildiği bildirildi.

Meteoroloji uzmanlarına göre; Türkiye'nin ilk kasırgası olabileceği ihtimali üzerinde durulan 'tropik fırtına'nın ülkemizi İzmir üzerinden etkileme olasılığı yüzde 80'e çıktı. ABD'li meteoroloji uzmanları şiddetli fırtına için yol haritasını belirledi. Ülkemize 29 Eylül Cumartesi gecesi giriş yapması, 30 Eylül Pazar günü ise Ege kıyılarını, Marmara'nın batısı ile Batı Akdeniz'i etkisi altına alması bekleniyor. Şiddetli fırtına ile birlikte aşırı yağışların etkili olması tahmin ediliyor.