HABER/ Özge GÜNERKEN

İzmir Körfezi’nin belki de en neşeli vapuru Kırçıloğlu adlı vapur. Vapurun ilk katında, içeride yer alan çay ocağının yanı başında ikamet eden Poyraz ile Prenses adlı aşık muhabbet kuşları her gün sabahtan akşama kadar, vapura konuk olan yolcuları selamlıyor. Vapurdaki üç görevlinin birlikte baktığı ve adeta vapurun maskotu haline gelen Poyraz ile Prenses, personelin ve yolcuların stresini alıp, keyfini yerine getiriyor.

Kırçıloğlu vapurunun görevli personeli, Poyraz ve Prenses’e yaklaşık 2 aydır bakıyor.

Hikaye, iki ay önce, vapurdan içeri, telaşla uçan sarı bir muhabbet kuşunun girmesiyle başlıyor. Personel daha sonra Prenses adını verdikleri sarı kuşu yakalıyor. İnsanlarla arası çok iyi olan Prenses personele hemen ısınıyor. Ancak personelin gönlü Prenses’i bir başına bırakmaya elvermiyor. Prenses için gidip, mavi tüylü yakışıklı mı yakışıklı bir prens alıyorlar. Prensin adını Poyraz koyuyorlar. Prenses ve Poyraz’ın aşk hikayesi de böyle başlıyor.

Strese karşı birebir

Personel çok sevdikleri kuşlarla ilgili şunları anlatıyor: “Sarı olan Prenses. Bir gün vapurdan içeri girdi, ‘selamünaleyküm’ deyip aramıza katıldı. Hemen ona bir kafes ve yem aldık. Sonra da Poyraz’ı ona arkadaş olsun diye getirdik. Prenses tam bir cadıdır. Sosyaldir ama kendine çok dokundurmaz, hemen ısırmaya başlar. Mavi olan Poyraz. O çekingendir ama dişisine karşı çok da kıskançtır. Prenses insanlara ilgi gösterirse, hemen kuyruğundan çekiştirmeye başlar. Zaten çekiştire çekiştire kuyruğunu zedeledi. Sabahları kahvaltımızı yaparken mutlaka ortak olurlar. Biz ne yersek onlar da bir lokma ister. Vapur boşken, salıyoruz özgürce uçsunlar diye. O zaman Prenses omzumuza gelir, bizi öper. Prens de gelir omzumuza bazen ama daha fazla yaklaşmaz. Vapurda üç kişiyiz. Hep birlikte bakıyoruz onlara. Prenses ve Poyraz vapurun neşesi. Onlar sayesinde artık stres yok hayatımızda. Yolcular da çok ilgi gösteriyor muhabbet kuşlarına. Vapurda kuş olması herkesin çok hoşuna gidiyor.”