İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, İlkses Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halil Arslan, Yenigün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mesut Şimşek, Haber Ekspres Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Muammer Kırca, Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aylin Süphandağlı, Ticaret Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cemal Tükel, Yeni Bakış Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İsmail İnan’dan oluşan İzmirli basın temsilcileri Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran’ı ziyaret etti.

Ziyarette BİK Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş ile BİK Danışmanı Cihat Zafer Demirel de hazır bulundu.

Basın İlan Kurumu’ndan ilan desteği alma hakkı olan gazetelerin temsilcileri ile birlikte Basın İlan Kurumu’nu ziyaret etmek istediklerini söyleyen İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi yerel basının zorlu bir süreç yaşadığına dikkat çekti. Pandemi şartlarında Basın İlan Kurumu’nun yerel gazetelere yardımcı olmalarından ve gösterdikleri anlayıştan ötürü teşekkür ettiklerini belirten Gappi, Basın İlan Kurumu’nun desteğinin önemine vurgu yaparak bağımsız gazetecilik için kilit rol oynadığını söyledi.

Aynı zamanda BİK Genel Kurulu Üyesi olan İGC Başkanı Gappi, İzmir’de yerel medyanın hedeflerine ulaşması için çok yönlü çalışma sürdürdüklerini ifade etti.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran ise İzmir’de yerel basının güçlü olmasından memnuniyet duyduklarını vurgulayarak her zaman yerel basının yanında olduklarını ifade etti. Birçok çalışmanın BİK Genel Kurulu tarafından gerçekleştirileceğini anlatan Duran genel kurulun önümüzdeki günlerde toplanabileceğini belirtti.