Bornova Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında yeni yönetim kurulu listesini açıklayan Özekes, hukuk meşruluğunun savunma, savunma meşruluğunun da bağımsız avukat ve barodan geçtiğini belirtti. Özekes, "İzmir Barosu iktidarın yandaşı veya muhalefetin arkadaşı olmayacak. Siyasetin arka bahçesi ve siyasete atlama tahtası haline getirilmeyecektir." dedi.
"Hukukun üstünlüğü, herkes için adalet, özgür savunma, bağımsız, güçlü ve öncü baro" felsefesiyle hareket edeceklerini kaydeden Özekes, şöyle konuştu:
"Avukat baronun, baro avukatın yanında yer alacaktır. Hukukun üstünlüğü, herkes için adalet, özgür savunma, bağımsız, güçlü ve öncü baro felsefesiyle hareket edeceğiz. Sorunların çözümünde ve temsilde meslektaşların görüşleri ele alınacaktır. Örneğin baro yönetimi meslektaşlarla belirli aralıklarla toplantılar yapacak, eleştiri ve önerilerini alacak, baro temsilcilerinin seçimi o yerdeki avukatlara bırakılacaktır. Sadece seçimden seçime avukatın kapısı çalınmayacaktır. İzmir Barosu staj eğitiminde meslek içi eğitimde avukatların bilgisinin arttırılmasında mutlaka Türkiye'nin en iyi, örnek ve öncü barosu olacaktır.
Avukat hakları merkezi sözde değil, gerçekten etkin bir şekilde çalıştırılacak, avukat yalnız ve çaresiz bırakılmayacak, bu konuda avukatlar arasında ayrım yapılmayacak. Bunun için 'Avukatların Sorunlarını Çözüm Merkezi' kurulacaktır. Avukatın bilgi ve donanımını arttırmak için özel eğitimler verilecektir. İzmir Barosu'nun bir avukatlık kanun tasarısı olacaktır. Avukatın günlük hayatını çekilmez kılan konularda, saatlerce duruşma bekleme, icra organlarındaki ilgisizlik, infaz kurumlarındaki ızdıraplar gibi, somut, basit yöntemlerle ilgili mercilere öneri götürülecek, sorunun çözümüne zorlanacak."