HABER/ Gökçe ADAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait İZELMAN şirketinde örgütlü Genel-İş İzmir 1 ve 3 No'lu şubeler ile İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri arasında toplu sözleşme görüşmelerinin uzlaşma ile sonuçlanmasının ardından, sendika temsilcileri ve belediye bürokratları, İZELMAN binası önünde işçiler ile birlikte sözleşmeyi imzaladı. Sözleşmeleri imzalanan işçiler, sonucu alana gelen bandonun çaldığı şarkılar eşliğinde dans ederek, halay çekerek kutladı.

Örgütlülük kazandı

Genel-İş İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Faruk Saral, "10'uncu toplu sözleşme sürecimizi, iş barışı çerçevesini bozmadan beraberliğimizi ortaya koyarak, buraya kadar getirdik. Her şeyden önce sizler ile birlikte uzun yıllardan beri ilk defa İZELMAN'ın önünde sözleşmemizin bütün şeffaflığı ile birlikte sözleşmeyi imzalamayı istedik" dedi. Genel-İş İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Engin Topal, toplu sözleşmenin işçiler ile imzalanmasını kendilerini gururlandırdığını söyleyerek şöyle devam etti: “10'uncu toplu sözleşmemizi sizler ile birlikte güzel bir tablo ile imzalamak, bizi şube yöneticileri olarak gururlandırdı. Mutlaka ve mutlaka örgütlü güç olmak zorundayız. Örgütsüzlüğün, insanları ne hale getirdiğini hep birlikte yaşıyoruz. Şimdi görev sırası sizde, seçimlerde bu enflasyonu yaratanlara gereken cevabı vermenizi diliyoruz."

Büyük emek verildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Buğra Gökçe da sözleşmenin işçilere hayırlı olmasını dileyerek, “Ne mutlu ki, bizim belediyelerimizde sendika var. Ne mutlu ki toplu sözleşme törenleri düzenleniyor ve bunlar işçi ile birlikte yapılıyor. Bu önemli bir kazanımdır. Bu sürece çok büyük emek verildi. Emek verenleri tekrar kutluyorum. Sendikamıza, işçimize, belediyemize ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise toplu sözleşmelerde sendikalı olmanın mali konularda ücret almak olmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz, bu toplumda muhalefeti üstlenen bir sendikayız. O yüzden dimdik ayaktayız. Faşizme karşıda omuz omuza, yan yana mücadeleyi birlikte büyüteceğiz. Barışın, demokrasinin, Cumhuriyet'in savunuculuğunu yapmak için kararlıktan aydınlığa giden yolda bir nebzede bizim sesimiz olacak. 31 Mart'ta baharı biz örgütleyeceğiz.” Konuşmaların ardından sendika temsilcileriyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karlı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Şirketler Koordinatörleri Hilmi Özen ve Pervin Şenel Genç ve İZELMAN A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, iki yıl geçerli olacak toplu sözleşmeyi imzaladı.

Sarı'dan Kocaoğlu'na teşekkür

Öte yandan Memiş Sarı, yerel seçimlerde aday olmayan Aziz Kocaoğlu'na verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, “15 yıl bize Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Aziz Kocaoğlu ile birlikte 2011 yılında Fetöcüler tarafından operasyon yapıldığı zaman, bizi yıkmaya çalışanlara karşı dimdik ayaktaydık. Şimdi de biz buradan Kocaoğlu'na sesleniyoruz ve gönlümüzün onunla olduğunu söylüyoruz” ifadelerini kullandı.