Hürriyet gazetesinden çıkarılan 45 gazetecinin açtığı işe iade davası yarın başlıyor. Davanın ilk duruşması yarın saat 13.00’de Bakırköy Adliyesi’nde görülecek.

Türkiye Gazeteciler Sendikası, 45 gazetecinin sendika haklarını kullandıkları için işten çıkartıldıklarına dikkat çekerek, “Üyelerimizi haksız sebeple işten çıkartan ve kıdem-ihbar tazminatlarını vermeyen işverenle mahkeme önünde hesaplaşacağız” açıklaması yaptı.

Hürriyet gazetesi çalışanlarının bir kısmı evlerine gönderilen tebligatla bir kısmı da kurumsal mail hesaplarının kapatılmasıyla işten çıkarıldıklarından haberdar oldu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan Açıklama

Hürriyet Gazetesi işvereninin evlerine tebligat göndererek işten çıkardığı 45 gazeteci için açtığımız işe iade davası yarın görülecek. Anayasal haklarını kullanarak sendikalı olan gazetecileri engelleyen, haksız sebeple işten çıkartan ve işçilerin hakkı olan kıdem ve ihbar tazminatlarını vermeyen işveren ile mahkeme önünde hesaplaşacağız.

Ömrünün yarısını Hürriyet’te geçirenlerden gazeteciliğe Hürriyet’te başlayanlara kadar aileleriyle birlikte yüzlerce kişi mağdur edilmiş, hukuk çiğnemiştir. Gazeteleri yönetenler Anayasanın tüm çalışanlara tanıdığı sendika hakkına saygı duymak, gazetecilerin emeklerine saygı duymak zorundalar. İşten atılan 45 üyemizin tazminatını kuruşu kuruşuna alacağız. Sendika hakkına saygı duymayı öğreteceğiz.

Medya sektöründe orman kanunları sona erecek, sendikalı, toplu iş sözleşmeli bir çalışma düzenini Türkiye Gazeteciler Sendikası kuracaktır.

Üyelerimizi işten çıkartılan gazetecilerin yanında olmaya çağırıyoruz.