Haber/ Gökçe ADAR

Gazetemizin gündeme getirdiği 'Can Dostlar Risk Altında' adlı haberimizde Karabağlar Belediyesi'ne ait Uzundere Hayvan Barınağı yakınında yapılan hurda yakımı sırasında çıkan radyoaktif sızıntının barınaktaki hayvanların sağlığını tehdit ettiğini yazmıştık. Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Murat Aras ise, yapılan hurda yakımın radyoaktif sızıntıya sebep olduğunu belirterek, sızıntının hem hayvanlar için hem de çalışanlar için hastalık riski taşıdığını ifade etmişti.

HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, konuyu tekrar gündeme getirerek, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile görüştü. Can dostların risk altında olduğunu söyleyen Önder, “Haberi görür görmez, kesip küpürü sakladım. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'ndan randevu aldık ve konuyu ilettik. Kendisi konuya son derece hassas yaklaşarak, hayvan barınağının yanında yakımı yapılan araçlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yer talep ettiklerini söyledi. Yer bulunduğu zaman hurda yakımı yapılan araçlar taşınacak. Daha sonra ise barınağın genişlemesi için çalışmalar yapılacak” dedi.

Yapılan görüşmede Önder, geçmiş senelerde Karabağlar Belediyesi'nin 3 farklı yerde veteriner kliniği açtığını söyleyerek, yaptıkları görüşmede klinikteki personellerin hafta sonu ve mesai dışında acil durumlarda da hizmet vermesini rica ettiklerini ifade etti. Ayrıca, ilçedeki kedilerin kısırlaştırılması gerektiğini, Selvitopu'na ilettiklerini dile getiren Önder, kentte hizmet veren hayvan ambulansının ilçede de olması gerektiğini söylediklerini dile getirdi.

HAYTAP yetkilileri, Başkan Muhittin Selvitopu'na Ahmet Kemal Şenpolat'ın '111 Soruda Hayvan Hakları' isimli kitabını ve Mustafa Kemal Atatürk'ün resminin yer aldığı bardağı hediye etti.