Menemen Belediyesi'ne yönelik hayvanseverlerin tepkisi dinmiyor. İlçede sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerin sınıfta kalması üzerine, yakında bir eylem gerçekleştirilecek.

Sokak hayvanlarına karşı görevlerini ihmal etmesi nedeniyle hayvanseverlerin tepki gösterdiği İzmir'in Menemen Belediyesi ile ilgili her gün şikayet üstüne şikayet aldıklarını belirten Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Esin Önder, ilçedeki koşullar düzelene kadar mücadeleyi bırakmayacaklarını bildirdi. Menemen Belediyesi ile ilgili tüm yetkili mercilere şikayette bulunduklarını hatta önceki hafta durumu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da ilettiklerini hatırlatan Önder, “Yakında kitlesel bir eylem de gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” dedi.

ŞİKAYET YAĞMURU


Esin Önder şunları söyledi: “Menemen Belediyesi ile ilgili her gün hem federasyonumuza hem de bana kişisel olarak şikayet yağıyor. Mesela, sakat hayvanlar için aranan belediye, araç bozuk diyebiliyor. Sokaklardaki hayvan nüfusu çok fazla, çünkü kısırlaştırılma yapılmıyor, bu yönde de çok şikayet var. Bizlerin belediye ile diyalog kurma çabalarımız sonuçsuz kaldı. Yapılan şikayet ve suç duyurularına rağmen, belediye kendine çeki düzen vermedi. Geniş bir katılım sağlandığı takdirde yeni bir eylem düzenlemeyi düşünüyoruz, bununla ilgili çalışmalarımız var.”