Karşıyaka’da sokak kedilerini beslediği için komşusunun hakaret ve tacizine uğrayan Şerife Taşçı, hukuk savaşını kazandı. Mahkeme Y.Ü’ye 8 bin TL para cezası verdi

Karşıyaka Dedebaşı’nda oturan gelinlik tasarımcısı Şerife Taşçı, mahallesindeki sokak kedilerini beslediği için komşusu Y.Ü. tarafından hakaret ve tacize maruz kaldı; kedilerin mama kaplarını ve mamalarını atan; yuvasını tekmelediği yavru kedinin yaralanmasına neden olan Y.Ü.’ye dava açan Taşçı, hukuk savaşını kazandı. Karşıyaka Adliyesi 1. Asliye Ceza’da görülen davanın sonunda hakim Y.Ü’ye 8 bin TL para cezası verdi.

ÜZERİNE SU DÖKTÜ


Taşçı, “Apartmanın garaja bakan kısmına özel mama kapları ve sulukları yerleştirmiştim. Her akşam gidip temizliyordum. Ancak 2. katta oturan komşum aldığım kapları ve mamaları atmaya başladı. Apartmanın içinde şahsıma olan bazı eşyalarımı attı. Hatta akşamları evime gelirken, balkondan üstüme su döküyordu. Hakaretler etmeye başladı. En son, mahallede 3 haftalık bir kedi buldum. Diğer kediler zarar vermesin diye, yavruyu tahtadan bir kedi yuvasına koydum. Evimde 7 tane kedi baktığım için hemen eve alamadım ama sabah veterinere götürecektim. Arabasıyla komşum geldi, kedievini görünce tekmeleyip sokağın ortasına fırlattı. Sesi duyar duymaz aşağı indim. Kedi içindeyken yuvayı attığı için, hayvan da darbe almış. Şoktaydı, tir tir titriyordu. 3 gün veterinerde kaldı. Sonra ben sahiplendim kediyi, çünkü artık insanlardan çok korkuyor. O olaydan sonra Y.Ü ile büyük bir tartışma yaşadık. Zaten ertesi gün de, yavru kediye zarar verdiği için ve bana hakaret ettiği için şikayetçi oldum. 1 yıllık mücadelemizi kazandık. Hakim bizi haklı buldu ve hiçbir şekilde temziye bile göndermedi davayı. Şimdi de maddi manevi tazminat davası ve kişisel özgürlüğü kısıtlama nedeni ile dava açacağım. Davadan kazandığımı da sokak hayvanları için harcayacağım.”

Davaya müdahil olan Egefed’in Başkanı Funda Bayrı Ersoy da hayvanların haklarını çalan insanlarla hukuk önünde savaşmaktan kaçınılmaması gerektiğini belirterek, “Davadan zaferle çıktık. Y.Ü'ye ceza yağdı. Avukatlığını ücretsiz üstlenen Avk. Müjde Harput Apak'a, davasından vazgeçmeyen Şerife Taşçı'ya çok teşekkür ederiz” ifadesini kullandı.