Bayraklı Tepekule Kongre Merkezindeki Pet İzmir 2019, İzmir Evcil Hayvan, Ürün, Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı ticari kaygılardan uzak sıcak bir atmosferde gerçekleşti. Pet sektöründen seçkin 72 firma ve 100’ün üzerinde marka bu organizasyonda ürün ve hizmetlerini tanıttı. Egeli hayvan severleri buluşturan fuar bu akşam saatlerine kadar sürecek.

İzmir’de çocukların ve çocuklu ailelerin en fazla tercih ettiği etkinlik Pet İzmir 2019 oldu. Organizasyonun etkinlik alanı bir an boş kalmadı. İtaat, Koruma, Çeviklik ve Kurtarma Gösterisi izleyenlerin nefesini kesti. Köpeklerin sahiplerini koruması, verilen komutları eksiksiz yapması izleyenlerden büyük alkış aldı. Türkiye’nin beğenerek izlediği televizyon show programı Yetenek Sizsiniz’de ünlenen Tarçın ve Müdür’ün gösterisi çocuklara neşeli dakikalar yaşattı. Kimya deneylerine çocukların ilgisi büyük oldu.

Pet İzmir 2019 kapsamında çok sayıda ürün hayvan severlere ücretsiz dağıtıldı. Kedi ve köpek maması firmaları yaklaşık 5 bin ücretsiz mamayı fuarı ziyaret edenlere hediye etti. Sosyal medya üzerinden form dolduranlar ve çekilişlere katılanlar akvaryum ve çeşitli aksesuarların sahibi oldu.

Pet İzmir 2019’a yapılan yarışmalar damga vurdu. Uluslararası Kedi Güzellik Yarışmasının ilk etabına yaklaşık 150 kedi katıldı. Farklı özelliklerine göre kediler değerlendirilirken sahiplerinin çok heyecanlı oldukları görüldü. Fuarın En Güzel Dişi Kedisi Lora adlı kedi oldu.