Haber / Gökçe ADAR

Güzelbahçe ilçesine bağlı Çamlı Mahallesi'ndeki Taş Kule Evleri, Başak Evler, Yeni Dört Mevsim ve Gönen Sitesi'nin sakinleri, evlerine 320 metre uzaklıkta bulunan, özel bir şirkete ait moloz döküm sahasının kaldırılmasını istediğini ifade etti. Vatandaşlar, 4 sitenin ortasında kalan alana, her sabah moloz döküldüğünü, döküm sırasında çıkan tozların rahatsızlık yarattığını söyledi. Balkonlarında kahvaltı yapamaz duruma geldiklerini ifade eden Erdal Ergür, “Emekli olduktan sonra buradan bir ev satın aldık. Bahçemize sebzeler ekelim istedik, torunlarımızı burada büyütmenin hayalini kurduk. Geldiğimizde tozlarla karşılaştık. Hayal kırıklığına uğradık, kahvaltıyı yiyemez duruma geliyoruz. Kahvaltımızı yapamıyoruz. Sabah kalktığımızda yediğimiz kahvaltılıklarımızın üzerinde tozları da yiyoruz. Sağlığımızı tehdit ediyor” dedi.

DIŞARI ÇIKAMIYORLAR

Molozdaki tozlardan camlarını açamaz duruma geldiklerini ifade eden Oktay, “Burası çok temiz bir yerdi. Ancak buraya moloz döküm sahası geldikten sonra camlarımızı, kapılarımızı açamaz duruma geldik. Sapsarı tozlar evimizin her yerine giriyor. Alerjilerim var. Bu toz bulutlarından dolayı yatak odamın yerini değiştirdim. Yatak odamın penceresini açamıyordum, evimi değiştirmek zorunda kaldım. Dışarı çıkamaz duruma geldik. Biz, buradaki moloz dökümünün durdurulmasını istiyoruz. Neden kimse burasıyla ilgilenmiyor? Bizim sağlığımız etkileniyor ve biz bundan çok rahatsız oluyoruz. Tüm site sakinleri, buranın havasından rahatsız oluyoruz. Hasta olacağız diye korkuyoruz. Lütfen bizim sesimizi duysunlar ve buradaki moloz dökümü biran önce durdurulsun” diye konuştu.

DÖKÜMLER ARTIYOR

Zamanla dökülen molozların arttığını dile getiren Duran Çelik de şu ifadeleri kullandı: “Dağ gibi oldu. 70'li yılların asbestli dönüşüm atıklarının buraya atıldığını söylüyorlar. Moloz ve hafriyat dışında da asbest içeren atıkların atıldığını duyduk. Firmanın sahibi buraya döktüğü atıkla para kazanacak, bizim çocuğumuz, torunumuz hastalıklarla uğraşacak. Birinin bu duruma 'dur' demesi lazım. Balkonlarımıza çıkamıyoruz. Bu molozların içinde ne var? Bir sürü kuruluş, yetkili var. Gelsinler, baksınlar. Gelecek nesillerin sağlığını tehdit eden kimyasallar neler? Bunları tespit etsinler. Bir an önce buna çözüm bulsunlar. Birileri para kazanacak, biz burada zehirleneceğiz. Biz, buna isyan ediyoruz.”

Firma yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.