İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat hakkında uygulanan ev hapsi tedbiri kaldırıldı. Alınan kararın ilgili birimlere iletilmesinin ardından sürecin resmi olarak tamamlanması bekleniyor.
Yargı sürecinde önemli bir gelişme olarak değerlendirilen karar, kamuoyunda da yakından takip edildi. Özellikle uzun süredir devam eden soruşturma kapsamında uygulanan tedbirin kaldırılması, dosyada yeni bir aşamaya geçildiği şeklinde yorumlandı.
Süreç tutuklamayla başlamıştı
Mahir Polat, “kent uzlaşısı” soruşturması kapsamında 23 Mart 2025 tarihinde tutuklanarak Silivri’de bulunan Marmara Cezaevi’ne gönderilmişti. Soruşturma, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen kapsamlı incelemeler arasında yer alıyordu.
Tutukluluk sürecinin ardından Polat’ın sağlık durumuna ilişkin gelişmeler gündeme gelmiş, bu doğrultuda yargı makamları tarafından yeni bir değerlendirme yapılmıştı.
Sağlık gerekçesiyle ev hapsine çevrilmişti
Polat’ın yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle tutukluluk hali 9 Nisan 2025 tarihinde ev hapsine çevrilmişti. Bu süreçte hakkında adli kontrol tedbiri uygulanırken, ev hapsi kararıyla birlikte cezaevi süreci sona ermişti.
Son olarak alınan kararla birlikte ev hapsi tedbiri de kaldırıldı. Kararın Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne ulaştırılmasının ardından uygulamanın tamamen sona ermesi bekleniyor.





