Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, 9 Eylül Gazetesi’ni ziyaret etti. Gazetemizin Yayın Koordinatörü Sinan Keskin, Gazetemiz Yazarı Sadık Uçar, Reklam Koordinatörümüz Arzu Çakırca Şenakın ile birlikte sohbet eden Mustafa İnce, ilçeye dair sorularımızı da yanıtladı. Güzelbahçe’nin eğitim vizyonu ile öne çıkan bir ilçe olduğunu aktaran İnce, ilçenin eğitim vizyonuna belediye olarak bulunacakları katkıları anlattı.

İZMİR’İN EĞİTİM KAMPÜSÜ OLACAK
Okullardan Güzelbahçe’ye çok talep olduğunu dile getiren Mustafa İnce, “İlçede şu anda 20-25 marka okul var. Yeni okullardan da talep var” dedi. İnce, ilçedeki okullar için kent içindeki kolej planlarını uygun görmedikleri belirterek, 1/1000’lik ve 1/5000’lik planlarda yaşadıkları sıkıntıları paylaştı. Öte yandan İnce, yaklaşık 15 yıllık bir hikayesi olan İzmir Ekonomi Üniveristesi’nin ilçedeki yerleşke binası için projenin tamamlandığını da hatırlatarak, “Üniversiteye başlayacaklar. Dün akşam haber geçmiş projeler çıkmış yarışmadan. Bunun dışında yaklaşık olarak 1 milyon 200 bin metrekare mavi olarak devletin işaretlediği üniversite alanı var. Yani burası bir eğitim vadisi olabilir. Biz de bakanlık bunu yayınladıktan sonra görev bildik. Bunun alt planlarını yaptık. 1/5000’lik ve 1/1000’lik planları yaptık. Büyükşehir 1/5000’lik planları gönder dediğinde biz hazırız. O taban bağlantısını bile çizdik” açıklamalarını kaydetti. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin ilçeye gelmesinin çok önemli olduğunun da altını çizen İnce, “Ekonomi üniversitesi bize projelerini sunduğu an hızla inceleyip bir an önce inşaat ruhsatı vereceğiz. Ama bu sadece Ekonomi Üniversitesi demek değil, Güzelbahçe’ye ileriki tarihlerde daha çok üniversite gelecek” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM, NÜFUSU ARTIRIYOR
Nitelikli okulların sayısının artmasıyla ilçeye yerleşenlerin sayısının da artığına dikkat çeken İnce, “Geriye döndüğümüzde Selçuk’tan Çeşme’den servislerimiz vardı. Servisler azaldı ama bitmedi.Karşıyaka’dan servisler ilçeye öğrenci taşıyor. Güzelbahçe de böylece büyüyor. Anneler babalar diyor ki ‘ben işe servisle gideyim çocuğum yol yapmasın’ onun için de geliyor,Güzelbahçe’den bedeli ne olursa olsun bir ev edinmeye çalışıyor. Bu da arsa fiyatlarını çok artırdı” diye konuştu. Güzelbahçe’de büyük bir potansiyel olduğuna, değiştiğine ve özellikle eğitim vizyonuna dikkat çekerek sözlerini sürdüren İnce, “Güzelbahçe’de belediye olarak yapmamız gereken bundan sonraki süreçte olmazsa olmaz bazı işlevler var. Örneğin, Ekonomi Üniversitesi’nin gelmesiyle ve onun yanında düşünülen ve yarım kalan sanayi sitesinin olduğu alana bilim müzesi yapacağız. Bunun için çalışmalarımız sürecek.