Konak Belediye Meclisi’nin aldığı, Alsancak 1394 Sokak’a yaşamını bu sokakta geçiren Şadan Gökovalı’nın isminin verilmesi kararının ardından düzenlenen tören ile sokağın tabelası sokak girişine yerleştirildi. Törene, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Konak Belediye Meclis Üyeleri, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Şadan Gökovalı, Gökovalı’nın ailesi ve sevenleri katıldı.

Değerlerimize sahip çıkmak görevimiz

Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Şadan Gökovalı’nın isminin yaşadığı sokak ile anılmasının gelecek kuşakların da onu tanıması, bilmesi anlamına geldiğini vurgulayarak, “Şadan Gökovalı, yaşadığı mahalleye, kente çok büyük değer katan; kitaplarıyla gelecek kuşaklara çok önemli mesajlar veren ve şu anda oturduğu sokağa vereceğimiz isimle onu gelecek kuşaklara taşıyacağımız çok değerli bir büyüğümüz. Değerlerimize sahip çıkmak, onları gelecek kuşaklara aktarmak yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden bir tanesi." dedi.

Eflatun Nuri'de unutulmadı

Abdül Batur  geçtiğimiz hafta açılan Eflatun Nuri Parkını hatırlatarak; "Geçtiğimiz hafta içinde de İzmir'in simge gazetecilerinden bir tanesi Eflatun Nuri'nin isminin bir parkta yaşaması için büstünü Karataş'taki İzmir Gazeteciler Cemiyeti Lokalinin yanındaki parka yerleştirdik. Bugünümüz, yarınımız ve geleceğimizi kapsayan değerlerimize yönelik bu hassasiyetimiz bundan sonra da devam edecek.” ifadesini kullandı.