Güzelbahçe Belediyesi, Güzelbahçe Kültür, Çevre ve Güzelleştirme Derneği (GÜLDER), Ege Çevre Derneği (EGEÇEP), CHP Güzelbahçe ilçe yöneticileri ve halk Go-Kart pist alanı çevresinde insan zinciri oluşturarak tarım alanına asfalt dökülme girişimini bir kez daha protesto etti.

Ellerindeki pankartlarla pist çevresinde yürüyen kalabalık, ‘Tarım’a evet piste hayır’, ‘burada go-kart istemiyoruz’, ‘doğaya asfalta hayır’, sloganları attı.

İki yıldır Yelki'de tarım arazisine ve doğal sit alanı içinde yapılmak istenen Go-Kart Pisti'ne karşı Güzelbahçe Belediyesi ve Ege Çevre Kültür Platformu (EGECEP) ile birlikte mücadele ettiklerini söyleyen Gülder Başkanı Tuğrul Şahbaz grup adına basın açıklaması yaparak‘‘Hem hukuki hem de toplumsal mücadele veriyoruz. 5. İdare Mahkemesi'nde piste onay veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na karşı açtığımız davada bilirkişi raporu lehimize çıktı. Adli tatil nedeniyle dava resmi anlamda sonuçlanamadan 2 gün önce girişimci alelacele alana asfalt dökmek istedi. Belediyenin mühürlediği çalışma alanına hukuksuz olarak girip, mührü sökerek asfalt dökümü yapmak isteyen girişimci durduruldu. Ancak ‘Ben asfaltımı atayım, davayı kazanırsanız, siz asfaltı sökersiniz’  diyerek asfalt araçlarını alanın dibinde bekleten girişimcinin yeni oldu bittiler yapmaması için  bölgede 24 saat nöbet tutuyoruz. Güzelbahçe Belediyesi hem dava açarak, hem alanda nöbet tutanlara lojistik destek olarak, hem de en başta Başkanımız Mustafa İnce olmak üzere tüm Belediye Meclis üyelerimiz ve personeliyle yanımızda. Bu konuda daha önce Güzelbahçe'de yaptığımız  panellerde bizi bilimsel anlamda her zaman destekleyen TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İzmir Tabip Odası ve hukukun yılmaz savunucusu İzmir Barosunu nöbetimizi ziyarete bekliyoruz. Tüm İzmir milletvekillerini tarımdan, doğadan yana olduklarını göstermek için nöbet alanında birlikte basın açıklaması yapmaya çağırıyoruz. Tarım arazilerinin talanına karşı olan, tarım konusunda kooperatiflere ve üreticilere verdiği desteği herkesçe bilinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in de yanımızda olduğunu göstermesini bekliyoruz. Çünkü pandemi tüm insanlığa rantın değil doğanın korunmasının ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bu koşullarda bile yurdun her yanında Kaz Dağları'ndan Cerattepe'ye, Sinop'tan Mersin'e, Aydın'da, Salihli'de JES'lerden, Karaburun'da RES'ler ve balık çiftliklerine talan sürüyor. Vakit daralıyor ve hızlı olmamız lazım’’ dedi.