Savcılığa verilen dilekçenin ardından Cumhuriyet Mahallesi'ne gelenler, basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, "Çevre kirliliği konusunda hassas bölge olan Aliağa- Foça bölgesinde 24 saat esası ile havadan kontrol sistemleri dahil acil durumlarda kullanılmak üzere ekip ve ekipman bulundurulması gerekirken görüldü ki halen herhangi bir önlem alınmamış ve bölge kaderine terk edilmiş durumda" dedi.


Başkan Gürbüz: Aliağa temizlenmeden İzmir temizlenmeyecek


Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ise "İzmir'in en güzel ilçelerinden biri Foça, katlediliyor. Bu geçen yıl da yaşandı, bu yıl da aynı felaketi görüyoruz. Geliyorlar 40-50 kişi, bir tedbir alındığı düşünülüyor ama tedbiri en başta sızdırmayarak yapacaklar. Bu bir çevre katliamı. Bir tarafta Gediz'de balıklar ölüyor. İzmir'in incisi Foça'da turizm baltalanıyor. Aliağa temizlenmeden İzmir temizlenmeyecek" diye konuştu. 

İlçede 3 ay turizm sezonu olduğunu ve 2 ay bu sorunla uğraştıklarını aktaran Gürbüz, "Turizmi de geçtik, insanlar burada denize giriyor. Aliağa'nın öncelikle temizlenmesi ardından da bütün kıyı şeritlerinin toparlanması gerekiyor" dedi. 

Öte yandan Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Ömer Albayrak da çalışmaları incelerken, konuyla ilgili açıklama yapmadı.


Sahil şeridine petrol emen bariyer


Çalışmaları sürdüren firma elemanları ise atığın kıyıya ulaşmaması için petrol emen bariyeri sahil şeridine serdi. Körfezde 2 tekne ile su yüzeyindeki petrol atığı temizlendi. Çalışmaların bugün bitmemesi halinde yarın da sürdürüleceği öğrenildi.