Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, 79 yaşında hayatını kaybetti.

T24 haber sitesinin haberine göre daha önce kanser tedavisi gören Erdoğan Demirören’in sağlık durumu yaklaşık bir yıldır iyi değildi. Son olarak ciğerlerinde su toplandığı bildirilen ve hastanede kontrol altında tutulan Demirören’in sağlık durumu iki gün önce ağırlaştı.

Doğan Medya'yı satın almıştı


Erdoğan Demirören, geçen aylarda bünyesinde Hürriyet, Posta gazeteleri ve Kanal D ile CNN Türk gibi televizyon kanallarını da bulunduran Doğan Medya Grubu'nu 1.1 milyar dolara satın almıştı. Mayıs 2011'de Milliyet ve Vatan'ı holding çatısı altına katan Demirören, söz konusu satışın ardından Türkiye'nin en büyük medya grubunun sahibi hâline gelmişti.

Satışın ardından birçok köşe yazarı ve program yorumcusuyla yollar ayrılmış; Fikret Bila da, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini bırakmıştı.

Erdoğan Demirören Kimdir ?


Demirören, 1938'de Bursa-İnegöl'de doğdu. Öğrencilik yıllarını İstanbul'da geçirdi. Saint Benoit Lisesi mezunu Demirören 1956-57 sezonunda Beşiktaş'ta forma giydi.

Babasının 1957 yılında vefatı üzerine Sirkeci'de otomobil yedek parça ithalatı ve pazarlaması yapan Oto Kolaylık şirketinin başına geçti. Tülin Demirören ile evlenen Erdoğan Demirören'in iki oğlu ve bir kızı bulunuyor.

Çocuklarından en tanınanı ise 2004-2012 yılları arasında Beşiktaş'ın, 2012'den beri de Türkiye Futbol Federasyonu'nun başkanlığını yürüten Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Yıldırım Demirören.

Erdoğan Demirören, 2017'de Forbes dergisinin En Zengin 100 Türk listesinde 1-1,5 milyar dolarlık servetiyle 42. sırada yer almıştı.