Haber/ Didar DEMİRCİ

Raporu açıklayarak, eleştirilerini dile getiren Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, “okullarımızı çocuklarımıza yakışacak duruma getiriniz” dedi.

Eğitim İş İzmir Yönetim Kurulu, pandemi gölgesinde bir eğitim öğretim sürecinin sonuna gelindiğine dikkat çekerek, yaz sürecinde uygulamaya girecek olan “Telafi Eğitimi” hakkında rapor hazırlayarak basına sundu. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım da yer aldı. Söz konusu açıklamayı da Yıldırım yaptı.

Pandemi sürecinde uzaktan eğitimin, kapanması zor yaralar açtığına dikkat çeken açıklamada Yıldırım, “İhtiyaç sahibi öğrenciler görmezden gelinmiştir. Köy okullarını kapatmanın faturası bu dönemde çıkmıştır. Eğitime ara verilmiş, gericiliğe ara verilmemiştir. Uzaktan eğitim bir mobbing ağına dönüşmüştür. Yaşananlar, taleplerimizin haklılığının altını çizmiştir” başlıkları altında iktidara ve özelinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Kurumuna eleştirilerini sıraladı. Özellikle uzaktan eğitim sürecinde milyonlarca öğrencinin gelir eşitsizliği nedeniyle eğitime katılamadığını ve bu eşitsizliği MEB’in ortadan kaldıramadığına değinen Yıldırım, “Bizzat MEB'in yayımladığı raporda derslere katılamayan öğrencilerin toplamı yüzde 13 olarak ifade edilmiştir. Öğrencilerin yüzde 24'ünün (yani 3,5 milyonu aşkın öğrencinin) derslere katılamadığını açıklamıştır” dedi.

Son olarak telafi eğitimi sürecine de değinen Yıldırım, “Buradan tekrar Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sesleniyoruz. 5 buçuk milyon öğrencimizin tabletini, internetini sağlayamadınız. Okullarımızın hijyen için gerekli olan malzemeleri sağlayamadınız. Öğretmenlerimizi ve eğitim çalışanlarımızı aşılayamadınız. Hiç olmazsa telafi döneminde, okullara gelecek olan çocuklarımızın temiz ortamlarda eğitim öğretim görmesini sağlayacak olan; İŞKUR'la anlaşmalı, sözleşme yaptığınız gençlerimizin yaz ayları da dahil olmak üzere çalışmasını tekrar yenileyeniz ve okullarımızı çocuklarımıza yakışacak duruma getiriniz.