Hayvan hakları savunucuları ile bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, sorun ve önerileri dinledi. İlçede her bölgede görev yapacak gönüllü grupları kurulması kararı alındı.

İzmir'in kalbi Konak'ta hayvanların yaşam haklarının iyileştirilmesi yönünde önemli bir adım atıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve hayvan hakları savunucuları bir araya gelerek, ilçede canlar için nasıl daha iyi hizmet verilebileceğini ortak akıl toplantısında ele aldı.
Balçova Belediyesi eski başkan adayı Semra Aksakal Kayacan'ın aracı olarak randevu almasının ardından; HAYTAP İzmir Temsilcisi ve yerel hayvan koruma görevlisi Esin Önder ile Güneş Şenol belediye makamında, Başkan Sema Pekdaş; Başkan Yardımcıları Sinan Toygun ve Dilek Demir Kubanlı'yla buluştu. 2 saati aşkın süren görüşmede, belediyeye gelen veterinerlik şikayetleri tek tek ele alındı. Pekdaş hayvanseverlere, muhtarlara yaptıkları mama yardımından, okuldaki çocuklara hayvan sevgisi aşılamak adına dağıttıkları pati desenli çanta içinde hayvanlarla ilgili kitaplara kadar, kamuoyunda fazla bilinmeyen çalışmalarını anlattı.

konak-hayvan-dostu

PROJELER YAPILACAK


Toplantı ile ilgili bilgi veren Önder, “Bazı insanların sosyal medyada söylediği gibi Konak Belediyesi'nde hayvan sevmeme, istememe, toplatma durumu kesinlikle yok. Başkanımız bizlerin düşüncelerine aynen katıldı. Ne isteniliyorsa şimdiye kadar yapmaya çalıştığını ancak kendisini doğru ifade edememenin de üzüntüsünü yaşadığını gördük. Sonuç olarak; Konakt'a belediye ile koordinasyon içinde bölge bölge çalışacak hayvanlarla ilgili gönüllü grubu kurulmasına karar verildi. Tabii ayrıca rehabilitasyon merkezinin bayramda ve bazı günlerde ziyaret edilmemesinin yarattığı sıkıntıyı da aktardık; konuyla ilgilenecekler. Bunun dışında hayvan hakları ve sahiplendirmeye yönelik farkındalık bilbordlarının hazırlanması, kedi kulübeleri yapılıp ilçedeki belli noktalara koyulması gibi projeler de başkanla birlikte yürüteceğimiz çalışmalar olacak” dedi.

GRUPLARA KATILIM ÇAĞRISI


Konaklı hayvanseverlere kurulacak bölge gönüllü gruplarına dahil olma çağrısı da yapan HAYTAP temsilcisi Esin Önder; “Ben bölgemde hayvanlar için çalışırım, diyenlerin 0536 257 16 87 numaralı telefondan Güneş Şenol'a veya benim Facebook sayfamdaki paylaşımımın altına bölgesini, ismini ve telefonunu yazdırmasını rica ediyoruz. Buca Belediyesi'nin cennet bahçesi açılışından beri Konak'ta da bunu yaptıralım, diyen ve girişimde bulunan Semra Aksakal Kayacan'a, bütün samimiyetiyle başkanım Sema Pekdaş'a ve şimdiden yapılacaklar için de teşekkür ediyorum” diye konuştu.