Son yılların en sert kış koşullarının yaşandığı İzmir'de, kar manzaraları görenleri mutlu etse de sokaktaki hayvanlar için yaşam mücadelesi zorlaştı. Hayvanseverler ise onlar için seferber oldu

Tüm Türkiye'yi saran soğuk hava dalgası İzmir'de de etkisini gösteriyor. Uzun yıllar sonra kent merkezinde lapa kapa yağan kara tanıklık eden İzmirliler karın hem keyfini sürdü hem de çilesini çekti. Ancak soğuk hava nedeniyle sadece insanlar çile çekmiyor. Hayvanlar da bu dönemde yiyecek bulmakta zorlanıyor. Hayvanseverler ise ellerinden geldiğince can dostlara yardım etmeye çalışıyor. İzmir'de yıllardır kendini sahipsiz hayvanların bakımına adayan emekli Orhan Sesigür de sokak hayvanlarının adeta yaşam kaynağı oldu. Orhan Sesigür, küçük kamyonetiyle zor durumda kalan köpek ve kedilerin imdadına yetişiyor. Özellikle yerleşim yerlerinden uzakta yaşayan İnciraltı bölgesindeki yüzlerce kedi ve köpek, her gün karınlarını doyurmak için onun yolunu gözlüyor.

ÖLÜNCEYE KADAR DEVAM
Kendi emekli maaşının yanı sıra bazı firmaların desteğiyle her gün sokak kayvanlarını beslemek için mesaiye başladığın dile getiren Orhan Sesigür, “Şu anda dondurucu soğuklarda özellikle İnciraltı gibi konutların az olduğu geniş araziye sahip bu bölgede köpek ve kediler beslenme imkanı bulamıyor. İçlerinde sakat, yaşlı olan kedi ve köpekler de var. Tek beslenme umutları benim. Şu anda kara kış nedeniyle en zor günlerini yaşıyorlar. Saatler öncesinden yolumu gözlüyorlar. Kamyonetimin motor sesini duyar duymaz araca doğru koşmaya başlıyorlar” dedi. Mustafa OĞUZ/DHA

Karabağlar'da baklava sürprizi
İzmir’de yoğun kar yağışının yaşandığı Salı günü Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ve Fen İşleri Daire Başkanı Murat Varlıorpak Uzundere, Tırazlı, Kavacık bölgelerinde karla mücadele eden işçilere sürpriz yaptı. Belediye işçilerinin çalışmalarına destek olan Selvitopu, Gökçe ve Varlıorpak, işçilere baklava ikram etti. Araçlarıyla yoldan geçen vatandaşlara da baklava ikramı yapılırken, vatandaşlar çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdiler.

Kardan adam yarışı yaşandı
Önceki gün beyaz örtüyle uyanan İzmir'de adeta kardan adam yapma yarışı yaşandı. Kar görmeye alışkın olmayan İzmirliler, kardan adamla imtihanını verdi. Başarısız örnekler çoğunlukta olsa da, yaratıcılık ve emek verilmiş olanları da vardı.