Karaburun İlköğretim Müdürü Şahin Özdemir'in “Örtüsüz kadın, perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralık” ifadelerini kullandığı sosyal medya paylaşımına tepki çığ gibi büyüyor. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Özdemir hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Özdemir açığa alınarak hakkında soruşturma başlatılmıştı. Bu gelişmelerin ardından Özdemir hakkında görevinin getirdiği sorumlulukları yapmadığı ileri sürülen İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Aytaç hakkında Karaburunlular savcılığa suç duyurusunda bulundu. Paylaşımla ilgili Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın ardından bu kez ilçede yaşayan 17 yurttaş savcılığa başvurarak suç duyurusunda bulundu. Vatandaşlar, zanlıların cezalandırılmalarını istedi.

Kadınlara hakarettir

Avukat Berna Kocaboz ve yurttaşlar suç duyurusu dilekçelerinde şu görüşlere yer verdi: “Şüpheli Şahin Özdemir bu sosyal medya paylaşımı ile kadınları aşağılayıp, toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan vatandaşlar olarak bizlerin onur, şeref ve saygınlığımızı rencide etmiştir. Ayrıca Karaburun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Aytaç, şüpheli Şahin Özdemir tarafından yasaya aykırı ve kasıtlı olarak yapılan ve suç sayılan eylemleri nedeni ile yapmak zorunda olduğu yasal ve idari görevini yerine getirmemiş olup aynı zamanda görevini kötüye kullanmıştır. Şüpheli tarafından yapılan bu paylaşım en başta Türk kadını ve çocukları olmak üzere tüm dünya kadınlarına hakaret niteliğindedir. Bir kadının örtülü ya da örtüsüz olması onun saygınlığına halel getirmez.”

Bu zihniyetten rahatsızız

“Herkes, özel hayatına ve aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir” görüşünün vurgulandığı suç duyurusunda, “Biz Karaburun’da yaşayan kadınlar ve erkekler olarak, çocuklarımızı emanet ettiğimiz bu sözde eğitimcinin zihniyetinden ve ifadelerinden son derece rahatsız olduğumuzu, kasten yapılan bu eylemlerin anayasal haklarımızı ihlal etmiş olması sebebi ile şikayetçi olduğumuzu belirtmek isteriz. Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı bir eğitim kurumunda çalışan ve bir eğitimciye yakışmayan ifadeler kullanan Şahin Özdemir'den ve görevini kötüye kullanan Karaburun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Aytaç’dan şikayetçi olduğumuzu bildirir, şüpheliler hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak kamu davası açılmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz” ifadeleri kullanıldı.